Savršena pratnja jutarnje kafe: mafini od cimeta

Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.

Sastojci (za 7 porcija):

  • Sirup od artičoke – 130 g.
  • Maslinovo ulje – 60 g.
  • Kvasac – 10 g.
  • Vanila – 5 g.
  • So – 2 g.
  • Miks za ovsenu kašu bez glutena – 50 g
  • Pirinčano brašno – 150 g.
  • Kakao u prahu – 8 g.
  • Cimet – 5 g.

Za preliv:

  • Smrznute maline
  • Tamna veganska čokolada – 140 g.

Način kuvanja:

Pomešajte vodu, maslinovo ulje, sirup od artičoke, kvasac, vanilu i so.

Preostale suve sastojke pomešajte i objedinite obe mase, a zatim umutite mikserom.

Gotovu smesu stavite u kalupe za pečenje mafina i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta.

Za preliv istopite vegansku čokoladu. Prelijte kolače i pospite malinom odozgo.

Uživajte u mafinima uz jutarnju kafu ili nakon doručka.

foto:elle.ru