Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept! Sočna štrudla se priprema vrlo lako, a svojim ukusom oduševiće vaše najmilije.

Potrebno vam je:

  • Višnje – 450 gr
  • Lisnato testo – 400 gr
  • Šećer – 3-4 kašike
  • Čokolada – 30 grama
  • 1 jaje
  • Malo ulja

Kako napraviti štrudlu od višanja:

Isperite višnje i uklonite koštice. Sipajte ih u dublju posudu, pospite kristal šećerom ili šećerom u prahu i malo zagrejte. Zatim iscedite sok.

Uz pomoć oklagije razvijte testo. Preporučljivo je koristiti vrlo hladno, gotovo smrznuto testo. Teže se oblikuje, ali rezultat će biti bolji. Podmažite uljem, preklopite na pola i ponovo razvijte oklagijom. Ponovite postupak 3-4 puta.

Po testu pospite brašno i rasporedite višnje. Pospite rendanom čokoladom i mlevenim cimetom (možete dodati jabuku ili suvo grožđe). Zarolajte i stegnite ivice.

Premažite štrudlu jajetom i napravite male rezove. Zagrejte rernu na 200 ° C i pecite 30-35 minuta, smanjujući temperaturu na 180 ° C.

foto:edinstvennaya

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.