Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

Sastojci:     

pakovanje gotovih kora za torte     

3 kesice želatina sa ukusom jagode     

500 ml slatke pavlake

kašika želatina     

2 kašike šećera u prahu     

1 kg jagoda  

Priprema:

Otopite želatin u određenoj količini vode kao što je navedenu na ambalaži i ostavite da nabubri. Operite jagode, izvadite peteljke, odvojite 1/4, a ostalo prerežite na polovine. U želatin sipajte malo hladne vode kad nabubri i rastopite na laganoj vatri.     

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i pomešajte sa želatinom i jagodama koje ste odvojili.     

Postavite kalup za tortu i stavite prvu koru. Namažite je kremom sa jagodama. Stavite sveže iseckane jagode i sipajte očvrsnuli žele u praznine između njih. Pokrijte drugom korom i ponovite postupak još dva puta.

Gotovu tortu stavite u frižider na nekoliko sati.

Uživajte u ukusnom desertu!

foto:polki.pl

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.