Nove kombinacije hrane i pića koje ove jeseni morate da probate

Može li pivo da unapredi naše gastronomsko iskustvo? Vrlo verovatno – sve zavisi od samog piva.

Iako se vino smatra pićem koje prati gotovo svaki svečani ručak ili večeru, Carlsberg, čuveni danski pilsner, nastoji da vrati pivo na mesto koje mu pripada – a to je naša trpeza. Jer, baš kao i svako drugo piće, i pivo doprinosi ne samo atmosferi druženja sa dragim ljudima, već i ukusu naših omiljenih recepata. Pa ipak, da biste napravili svoj savršen “match”, potrebno je malo eksperimentisati i biti spreman za nove kombinacije ukusa. Ovo su naše omiljene:

Pivo + suši

Iako zvuči potpuno neočekivano, uz svoj savršeno ohlađeni Carlsberg možete poslužiti suši ili druge slične japanske specijalitete. Igra ukusa je ovde ključna, a ukoliko volite da isprobavate nove, ovo je odlična kombinacija za vas. Neka vaše veče sa drugaricama poprimi sasvim drugačiju notu sa jednim ovakvim originalnim spojem!

Pivo + piletina, morski plodovi, pasta

Kada je reč o ovakvim laganijim jelima, ključna stvar je ne “nadjačati” ih pivom. Zato, ukoliko pripremate piletinu ili ribu, pa čak i bilo koju varijantu paste, poslužite jednako lagano pivo koje će perfektno parirati njihovom ukusu.

Pivo + sirevi, sendviči, pica

Sir i vino su najpoznatiji gastro par, ali malo ljudi zna da se uz sir neverovatno dobro slaže i pivo! Razlog je jednostavan – dok vino ume da “zamaskira” neke arome sira, pivo ih zapravo ističe i do vašeg nepca donosi potpuno drugačije arome. Zato, bez obzira na to da li poslužujete dasku sa sirevima, sendvič ili picu, poslužite ih uz danski Carlsberg koji će definitivno unaprediti vaše gastro iskustvo – jer, vi ste žena koja zna!

Pivo + pomfrit i pržena hrana

Kada konzumirate prženu hranu, bez obzira na to da li je reč o pomfritu ili pohovanim specijalitetima, potrebno vam je pivo koje će “očistiti” vaše nepce, ali neće “isprati” ukus same hrane. Upravo zato će vam verovatno više prijati lajt verzija piva, iako po ukusu možete popiti i ono vama omiljeno. 

Pivo + burger, biftek, roštilj

Gastro majstori uz “jako” meso preporučuju i “jako” pivo koje će moći da isprati bogate arome vaših omiljenih jela sa roštilja. Zato, ne plašite se da poslužite Carlsberg – njegova perfektno izbalansirana gorčina moći će da parira čak i najzahtevnijim specijalitetima! 

Pivo + ljuta, začinjena hrana

Dok neka jela zahtevaju piva koja neće ukloniti njihov ukus sa nepca, ona ljuta i začinjena će zahtevati “gašenje”. Kako biste ipak sačuvali željeni ukus, ali i obezbedili preko potrebno osveženje, posegnite za savršeno ohlađenim Carlsbergom

Pivo + dezert

Iako nikada ne biste ni pomislili da ukombinujete pivo sa bilo čim slatkim, razmislite još jednom! Lagane verzije piva zapravo se jako dobro slažu uz čokoladno-voćne dezerte (poput onih sa čokoladom i malinama) i ovakav gastro spoj definitivno treba da probate! Možete da otkrijete potpuno novi svet ukusa, koji očarava naročito nas žene!

Koja kombinacija hrane i piva je vama omiljena?

Tekst: PROMO / Ivana Tomić

Fotografije: PROMO