10 najlepših plaža u Španiji zbog kojih ćete zaboraviti na sve druge destinacije za odmor

Mnogo je razloga za obožavanje Španije.

Ako izuzmemo činjenicu da zahvaljujući latino-američkim serijama skoro svako od nas ume da se sporazume na španskom, u pitanju je narod najsličniji našoj naciji. Srcani, gostoljubivi, prvrženi porodici, veoma pričljivi – i veliki gurmani sa mediterana (pomislite samo na gaspaćo, paelju, prženu ribu na Malagi, kočinilu u Madridu ili jegulju na severnoj obali), prirašće vam za srce podjednako kao i njihovo predivno more.

Jednom kada probate njihova pića – vina iz Rioha regije, cava iz Katalonije, šeri iz Jerez de la Frontere ili slatki muskat iz Malage, ni jedna druga zemlja više neće uspeti da vam tako zadovolji čula.

No, najveći španski dragulj su plaže omiljene svetskim putnicima. Bilo da se radi o mestima koja izlaze na Sredozemno more ili Atlanstki okean, spremili smo vam kratak vodič ka najčudesnijim plažama zemlje ekspresivnog flamenka i fenomenalne pršute.

EL COTILLO PLAŽA I LAGUNA

El Cotillo plaža se nalazi u istoimenom selu na severnoj strani ostrva Fuerteventura. Čiste i prozirne vode lagune idealne su za i ronjenje.

SOTAVENTO

U Costa Calma na Kanarskim ostrvima nalazi se živopisna plaža za zlatnim peskom i tirkizno plavom vodom. Popularna je među surferima, budući da ovde duvaju jaki vetrovi.

AS CATEDRAIS

Smeštena u gradu Ribadeo, ova plaža je pravo čudo prirode. Čarolija se dešava kada iz vode izlaze neverovatne kamene formacije koje su ranije bile sakrivene ispod mora.

PLAYA DE SES ILLETES

Ukoliko volite lepote Ibice, ali ne volite gužvu, ova plaža na Fromenteri na Balearskim ostrvima je odlična alternativa.

PLAYA DE BOLONIA

U gradu flamenka, Tarifi u Andaluziji, nalazi se ova prelepa plaža. Oblast je poznata po sportovima na vodi i surfingu.

PLAYA DE COFETE

U Morro del Jabble na Fuerteventura ostrvu nalazi se ova mirna plaza, idealna za romantičare.

PLAYA DE LAS CANTERAS

Nalazi se na Kanarskim ostrvima i jedna je od najpopularnijih plaža. Može imati gužvu tokom letnjih meseci, ali ne dozvolite da vas to demorališe. Plaža poseduje plićak, pa je voda uvek topla i prijatna za kupanje.

PLAYA DE MURO

Za Playa de Muro kažu da je jedna od najlepših španskih plaža i nalazi se na čuvenoj Majorci. Zahvaljujući zlatnom pesku i čistoj vodi, ovde tokom letnjih meseci mogu biti gužve. U obližnjem restoranu Chivas služe najbolju paelju na ostrvu.

RODAS

Na severozapadnom regionu Galicije nalazi se još jedna plaža okarakterisana kao najlepša u Španiji. Savršen pesak i veliko plavetnilo su dovoljni za užitak.

LA CONCHA

La Concha se nalazi u San Sebastijanu u Baskiji. Iako je ova plaža praktično u centru grada, poseduje neverovatnu kristalno čistu vodu i prelep beli pesak. Omiljena je porodicama sa decom.

Foto: Pexels, Instagram