Mali saveti kako da svaki dan učiniš nezaboravnim

Foto: instagram.com/samsungsrbija

“Carpe diem” ima sasvim drugačiju konotaciju otkako smo se susreli sa globalnom pandemijom, zar ne? Ali, ako smo nešto naučili tokom prethodnih meseci (ne bismo da kažemo “godinu dana” jer zvuči previše dugo i previše strašno), to je da smo okruženi neizvesnošću i neočekivanim obrtima više nego što bismo želeli i da je upravo zato važno ne da prestanemo da pravimo planove, već da počnemo drugačije da se ophodimo prema vremenu koje imamo.

Zvuči li ovo kao novi izazov koji sebi želimo da postavimo? O, da! Nazovimo ga #UčiniDanNezaboravnim i prepustimo se posebnoj svakodnevici koju svako od nas može da kreira.

Stvori nove uspomene

Jedan od koncepata koji nam mogu pomoći da unapredimo svoj život svakog dana jeste istočnjačka filozofija “jedan život – jedna prilika”. Ako to primenimo na našu svakodnevicu, shvatamo da nas okružuje toliko mogućnosti da doživimo nova iskustva i stvorimo nove uspomene. Osvesti sitnice koje te vesele, bez obzira na to da li je reč o sunčanom jutru koje provodiš šetajući i ispijajući svoju omiljenu kafu ili je pak reč o druženju sa prijateljima koje dugo nisi videla, i ne zaboravi da ih ovekovečiš fotografijom – makar za svoju privatnu arhivu.

Preporučujemo: Nova Samsung Galaxy S21 serija pomera granice fotografisanja mobilnim telefonom zahvaljujući moćnoj kameri od 64MP (S21 5G i S21+ 5G) odnosno 108MP (S21 Ultra 5G) i 8K rezolucijom koja čini da u svom džepu imaš pandan filmskoj kameri. Psst, ovako savršene, kvalitetne snimke sigurno ćeš poželeti da podeliš sa celim svetom!

Foto: Promo / Samsung Srbija

Ne plaši se da privučeš pažnju

Ukoliko si ikada impulsivno donela odluku da promeniš frizuru, način šminkanja ili pak celokupan stil oblačenja, sigurno znaš koliko (uspešna) promena budi moćan osećaj! Usudi se i promeni nešto u svom svakodnevnom nastupu, ali neka novina bude velika i upadljiva. Probudi uspavano samopouzdanje i pokaži se svetu u novom svetlu.

Pronađi inspiraciju: ljubičasta, srebrna, crna i roze nijanse Samsung Galaxy S21 telefona probudiće u tebi želju da se osmeliš u kreiranju svog novog stila ovog proleća i odabereš aksesoare koji će ti u svakom trenutku podići raspoloženje.

Foto: Promo / Samsung Srbija

Fokusiraj se na detalje

Ono u šta gledaš – to i vidiš. Zato, ukoliko želiš da svoj dan učiniš posebnim, fokusiraj se na male stvari koje te navode da se nasmeješ, zamisliš, oduševiš ili obraduješ. Počni da primećuješ šta se dešava oko tebe, fotografiši ono što ti privlači pažnju, napravi svoju kolekciju isečaka iz svakodnevnog života koji će ti služiti kao podsetnik da sreću zaista čine male stvari i koji će te uvek ispunjavati pozitivnom energijom.

Otkrij lepotu detalja uz Samsung Galaxy S21 mobilne telefone čija kamera hvata prizore u kojima, ako se dovoljno udubiš, možeš da otkriješ mnoštvo pojedinosti, a uz moćni 30xZoom (S21 5G i S21+ 5G) i 100xZoom (S21 Ultra 5G) više neće postojati mesto na koje tvoje oko ne može da stigne.

Foto: Promo / Samsung Srbija

“Začini” svoju dnevnu rutinu

Do sada smo se uvek fokusirali na to kako započinjemo dan, kako izgleda naša jutarnja rutina i to šta treba da uradimo odmah nakon buđenja da bismo bili sigurni da će ostatak dana proteći glatko. Saglasni smo sa tim da jutro igra veliku ulogu u formiranju našeg raspoloženja, ali jednako je važo i to šta radimo pre spavanja. Zato i predlažemo da “začiniš” svoj dan i napraviš malo drugačiji raspored svojih obaveza kako bi potencijalno otkrila nove načine da svoju svakodnevicu učiniš posebnom.

Na primer, umesto što ćeš se pre spavanja zavaliti u fotelju i pogledati celu sezonu serije, izađi i prošetaj po kraju. Uživaj u mirnom komšiluku, zvucima usnulog grada i prizorima koji ti zbog gužve promiču preko dana. Noć je tvoja! A ukoliko i te trenutke želiš da ovekovečiš fotografijom, osloni se na svoj omiljeni Samsung Galaxy S21 uređaj kojim možeš napraviti jednako kvalitetne snimke, bez obzira na to da li je mrak ili slabo svetlo.

Pronađi hobi koji budi tvoju kreativnost

Život u digitalnom dobu sam po sebi nas je podstakao da budemo kreativni – seti se samo koliko vremena ulažeš u pripremu objava za svoje društvene mreže. Ako želiš da odeš korak dalje u editovanju fotografija za Instagram, videa za Instagram Reels ili pak želiš da se oprobaš u stvaranju malih, svakodnevnih ilustracija koje će oslikavati tvoj život, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G omogućiće ti da dobiješ najbolje od svojih radova zahvaljujući kompatibilnoj S Pen olovci koja nudi preciznost u radu koju tvoji prsti mogu samo da sanjaju. Ne moraš da ideš daleko da bi probudila svoju kreativnost – dovoljno je samo da se okreneš svom telefonu!

Foto: Promo / Samsung Srbija

Tekst: PROMO / Ivana Tomić