Lifestyle

Novogodišnji bazar u Edinburgu proglašen najlepšim u Evropi za 2022.

Nakon restrikcija usled pandemije korona virusa, poslednje dve godine putovanja po Evropi (a i šire) bila su znatno ograničena. Zato su evropske metropole, poznate po raskošnim božićnim marketima, ove godine odlučile da nadoknade propušteno vreme, najavljujući bogate programe, budeći praznični duh u nama.

Nacionalna Geografija održala je izbor najatraktivnijih I najboljih evropskih novogodišnjih bazara za 2022. godinu i prema rezultatima, Edinburg je prvi na listi, ostavljajući iza sebe Pariz, Koln, Amsterdam i Brisel. Odluka je doneta na osnovu njegove popularnosti na društvenim mrežama, kvaliteta najavljenog programa, kao i na osnovu prosečne cene noćenja u hotelima u gradu.

Praznične svečanosti u Edinburgu počinju 25. novembra, kada se zvanično otvaraju božićni sajmovi, panoramska vrteška i popularno edinburško klizalište George Street Ice Rink.

Najpopularnije edinburške lokacije – ulice The Mound, Princes Street i čarobni Princes Street Gardens vrtovi, popularna pijaca Castle Street, kao i zanatski market na High Street i West Parliament Square, preplaviće božićni štandovi, čarolija svetiljki i lampica, kao i mirisi najukusnijih škotskih specijaliteta.

Ono što ne smete propustiti ako 2023. odlučite da dočekate na najatraktivnijoj lokaciji, jeste nova osvetljena staza Spectacle od light, koja će obuhvatati nekoliko ulica u centru grada. Ne zaboravite da se ugrejete uz slavan edinburški burger od divljači i čašicu domaćeg viskija.

Foto: Pexels, Unsplash