Šta zaista znači kada sanjate osobu u koju ste zaljubljeni?

Uprkos tome što ne možete svakog jutra da se setite šta sanjate, vi i dalje sanjate, baš svake noći i to po nekoliko puta. Romantičari će reći da, kada se sećate svog sna, to zapravo i nije san, već poruka, i mnogi interpretatori snova će se sa tim usaglasiti. Jer, s obzirom na to da kroz snove obično procesuiramo ono što nam se dešavalo dok smo bili u budnom stanju ili pak ono što se krije u našoj podsvesti, jasno je da nam snovi pomažu da sve te informacije i osećanja “posložimo” i, vrlo često, odlučimo šta dalje.

Sada, dolazimo do najzanimljivijeg dela! Imajući u vidu sve prethodno pomenuto, prirodno je da se zapitamo šta onda znače svi oni slatki snovi o osobi u koju smo zaljubljeni? I oni su neka poruka, zar ne? Osim toga, kao da nam nije dovoljno to što o njoj mislimo svaki dan po ceo dan, nego nas još “opseda” i u snovima! Evo šta stručnjaci za analiziranje snova kažu o ovoj temi. 

Šta znači kada sanjate svoju simpatiju?

Svi koji se bave tumačenjem snova reći će vam da su snovi – metafora. Razmišljajte o njima kao o prijatelju koji želi nešto da vam poruči, ali ne govori vaš jezik. Dakle, kada sanjamo osobe koje nam se dopadaju, mi zapravo pokušavamo da shvatimo šta osećamo, čega se plašimo, oko čega brinemo, šta je u našoj podsvesti – mozak prosto procesuira. Naravno, kod pojedinih ljudi snovi nisu samo proces obrade informacija, već i svojevrsna predviđanja te se i te kako mogu smatrati nekim znakom. 

Ukoliko želite da otkrijete šta vam to snovi poručuju, počnite od sebe – šta je to što osećate, šta to želite, a možda imate problem da priznate? Šta se krije u vašoj podsvesti? 

Kada su u pitanju snovi o osobi u koju smo zaljubljeni, oni se mogu podeliti u dve grupe – u jednoj se nalaze “snovi o izdaji”, u drugoj “snovi o vezivanju”. Snovi o izdaji obično prikazuju situacije kojih se plašimo i u kojima ne želimo da se nađemo, dok snovi o vezivanju, sasvim suprotno, prikazuju sve ono što sa tom osobom želimo. Sve ove snove sanjamo jer je to jedan od načina da mozak obradi naše emocije. A, da li ćete vi iz toga nešto shvatiti ili pak pronaći tu poruku koja vam je potrebna – na vama je. 

Uglavnom, važno je znati da snovi nisu uvek kognitivni ili prediktivni – oni najčešće izbacuju na površinu naše želje i brige.

Šta da radite kada vam je sanjanje simpatije prosto… previše?

S obzirom na to da o svojoj simpatiji razmišljate, otprilike, 24/7, sasvim je moguće da će vam snovi o njoj biti “kap koja je prelila čašu”. Kao da vam nije dosta opterećivanja na javi, nego sada razmišljate o tome zašto vam se pojavljuje u snovima! Pre svega – dišite. I to će proći. Kao što smo već spomenuli, to su najčešće snovi koji samo prikazuju ono što se dešava oko vas, u stvarnom životu, a ne poruke iz Univerzuma koje treba da tumačite (ponekad i jesu, ali no pressure). Pa ipak, ukoliko vam je svega previše, pokušajte da razgovarate sa nekim – ne mora to da bude terapeut, može biti i prijatelj od poverenja. Čak, možda ćete želeti da razgovarate o tome sa svojom simpatijom? Kada vam već ne da mira, ni u snovima, ni na javi…

Ukoliko ne želite da delite svoja osećanja sa drugima, naročito ako ni sami niste načisto sa njima, pokušajte da vodite dnevnik snova. Kada koji dan unazad budete pročitali ono što ste zapisali, a što ste sanjali, neke stvari vam se mogu učiniti jasnijim. I baš kao što mozak obrađuje ono što se dešava u vama i na taj način se “prazni”, tako je važno da i sami, svesno, izbacite iz sebe sve te brige i strahove, na vama adekvatan način.

Foto: Pexels

Priredila: I. T.