Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

A ako dodate božićne ukrase, ova klasična italijanska poslastica biće sjajna varijacija tradicionalnih poslastica.

Sastojci:    

6 žumanaca     
6 kašika šećera     
200 g mascarpone sira     
jak dvostruki espresso     
malo amaretta ili drugog likera (za prazničniju varijantu možete koristiti npr. liker od đumbira)     
dva paketa tiramisu vafla ili piškote     
Kakao za prskanje priprema:

1. Žumanca i šećer umutite u gustu masu, dodajući mascarpone na kraju. Kafu pomešajte sa likerom i ostavite da se ohladi. Keksiće ili piškote natopite hladnom kafom sa likerom i stavite ih na dno kalupa.

2. Na prvi biskvit rasporedite malo fila. Zatim ponovo položite sloj namočenih keksića i još jedan sloj kreme.

3. Po vrhu pospite kakaom. Dobićete neverovatan efekat ako koristite kalupe u obliku zvezde (neposredno pre nego što ih pospite kakaom, stavite ih nežno na desert i uklonite).

Gotov tiramisu stavite u frižider na sat vremena. Dovoljno vremena da gosti pojedu svoje glavno jelo!