GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

A ako dodate božićne ukrase, ova klasična italijanska poslastica biće sjajna varijacija tradicionalnih poslastica.

Sastojci:    

6 žumanaca     
6 kašika šećera     
200 g mascarpone sira     
jak dvostruki espresso     
malo amaretta ili drugog likera (za prazničniju varijantu možete koristiti npr. liker od đumbira)     
dva paketa tiramisu vafla ili piškote     
Kakao za prskanje priprema:

1. Žumanca i šećer umutite u gustu masu, dodajući mascarpone na kraju. Kafu pomešajte sa likerom i ostavite da se ohladi. Keksiće ili piškote natopite hladnom kafom sa likerom i stavite ih na dno kalupa.

2. Na prvi biskvit rasporedite malo fila. Zatim ponovo položite sloj namočenih keksića i još jedan sloj kreme.

3. Po vrhu pospite kakaom. Dobićete neverovatan efekat ako koristite kalupe u obliku zvezde (neposredno pre nego što ih pospite kakaom, stavite ih nežno na desert i uklonite).

Gotov tiramisu stavite u frižider na sat vremena. Dovoljno vremena da gosti pojedu svoje glavno jelo!

 

Povezane teme

GASTRO

Ukusan krompir punjen slaninom

Mekani punjeni krompir se može služiti kao prilog glavnim jelima od mesa ili uživati samo u njegovom jedinstvenom ukusu.

GASTRO

LANAC BRZE HRANE OTKRIO RECEPT: Ako volite McMuffin, sada ga napravite kod kuće

Dugo je popularni lanac brze hrane McDonald's brižljivo krio tačan recept za McMuffin.

GASTRO

NAJBOLJA GRICKALICA ZA FILMSKO VEČE: Ovakve kokice još nismo probali

Iako nas je poslednjih nedelja izolacija dovela dotle da gledamo filmove i serije više nego ikad, jedna stvar se nije promenila - kokice su i dalje najbolja zanimacija za filmske v...

GASTRO

Krem čorba od šargarepe sa pirinčem

Lagana i kremasta čorba od svežeg povrća je ukusna i prijatno nežna za nepce - idealna za večeru.

GASTRO

EKSPRESNA KUHINJA: Džejmi Oliver snimio serijal sa receptima za izolaciju

Čim su se i Britanci pridružili ostatku sveta koji je zatvoren u samoizolaciju, mnogima omiljeni kuvar, Džejmi Oliver, istog trena se raspitao među svojim prijateljima na Facebooku...

GASTRO

Kompletan vodič kroz svet vitamina

Priče o vitaminima slušaš celog života, a potrebno je da znaš samo dve stvari – zašto su važni i gde da ih nađeš Zabluda je mišljenje da vegetarijanci i vegani svojom ishranom ne m...

GASTRO

SLATKIŠ ZA POČETNIKE: Tiramisu od 10 minuta

Jede vam se nešto slatko, ali niste naročito vešti u kuhinji? Evo kako ćete napraviti jednostavan tiramisu u rekordnom roku.

GASTRO

RECEPT ŠEFA DŽONSONA: Lepinje od tri sastojka koje sigurno imate u kući

Ako ste primetili da ste ostali bez hleba baš kada su prodavnice zatvorene, nemojte jadikovati - postoje recepti za koje su vam dovoljna samo tri osnovna sastojka.

GASTRO

ZA TESTO KOJE RASTE KAO LUDO: Domaći kvasac od jabuka

Dok razvijene zemlje zapada beleže bizarnu poteru za toalet papirom, u domaćim prodavnicama zavladala je prava jagma za brašnom, a ujedno i za kvascem...

GASTRO

ZABORAVLJENA HRANA: Sočivo na sto načina

U jurnjavi za brašnom, kvascem i konzervama, na policama samousluga ostala su čitava pakovanja jedne zaboravljene mahunarke, koja je sa razlogom bila osnova u ishrani nakon posledn...

GASTRO

Food blogerka savetuje: trikovi za čuvanje namirnica

Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana.

GASTRO

Pire od šargarepe i luka

Ukoliko vam je dosadio pire krompir kao dodatak mesu, predlažemo da pripremite ukusan pire od šargarepe i luka.

GASTRO

Pasta sa kuvanom šunkom i graškom

Jednostavan recept za pastu koja je idealna za svakodnevni ručak, koji cene odrasli i deca.

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!