GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

A ako dodate božićne ukrase, ova klasična italijanska poslastica biće sjajna varijacija tradicionalnih poslastica.

Sastojci:    

6 žumanaca     
6 kašika šećera     
200 g mascarpone sira     
jak dvostruki espresso     
malo amaretta ili drugog likera (za prazničniju varijantu možete koristiti npr. liker od đumbira)     
dva paketa tiramisu vafla ili piškote     
Kakao za prskanje priprema:

1. Žumanca i šećer umutite u gustu masu, dodajući mascarpone na kraju. Kafu pomešajte sa likerom i ostavite da se ohladi. Keksiće ili piškote natopite hladnom kafom sa likerom i stavite ih na dno kalupa.

2. Na prvi biskvit rasporedite malo fila. Zatim ponovo položite sloj namočenih keksića i još jedan sloj kreme.

3. Po vrhu pospite kakaom. Dobićete neverovatan efekat ako koristite kalupe u obliku zvezde (neposredno pre nego što ih pospite kakaom, stavite ih nežno na desert i uklonite).

Gotov tiramisu stavite u frižider na sat vremena. Dovoljno vremena da gosti pojedu svoje glavno jelo!

 

Povezane teme

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!