GASTRO

Čokoladne bombe koje eksplodiraju u vašoj šolji

Lako se priprema i teško zaboravlja - najpopularniji trend TikTok-a.

Na Internetu se pojavio novi popularni desert - bomba od slatke čokolade. Ovo je alternativa najlepšem zimskom piću – toploj čokoladi, ali samo sa iznenađenjem.

Hešteg #hotchocolatebombs na TikTok-u ima 14 miliona pregleda. Bombe sa toplom čokoladom zavladale su društvenim mrežama poput Instagrama, TikTok-a i Pinteresta. Ovo je najneobičniji i najslađi prehrambeni trend poslednjih nedelja. Čokoladne bombe nisu samo savršen desert za hladne zimske večeri, već su i vrlo efektne.

Bombu treba staviti u šolju vrelog mleka ili preliti vrelim mlekom (ali to može biti i kafa ili kakao). Tanka čokoladna kugla će popucati, a šolja će se napuniti kakaom i belim maršmelou kuglicama skrivenim u bombi.

Nije teško pripremiti ovo neverovatno slatko iznenađenje, potrebni su vam samo okrugli kalupi (oni se prodaju u svim većim supermarketima)

Sve što treba da uradite je da pomešate omiljenu čokoladu sa kremom i šećerom (po želji), a zatim otopite na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Rastopljenom čokoladom treba da podmažete okrugli silikonski kalup silikonskom četkom.

Povezane teme

GASTRO

Šta su Džeki Kenedi, Sofija Loren i Margaret Tačer doručkovale

Otkrivamo vam šta su jele najpoznatije dame na svetu za doručak i delimo recepte.

GASTRO

Savršena pratnja jutarnje kafe: mafini od cimeta

Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.

GASTRO

Finski čokoladni moka kolač za Dan prijatelja

Tradicionalni finski desert za proslavu Dana prijatelja, a ne Dana zaljubljenih.

GASTRO

Zaslužili ste: počastite se ukusnim vaflima od banane

Predlažemo da se danas zasladite ukusnim vaflima od banane.

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.

GASTRO

Mali zanati velike magije

U vreme modernih tehnologija, mašina masovne proizvodnje i fabrika koje su veće od pojedinih naselja, porodična ili mala zanatska proizvodnja, nekako je pala u zapećak...

GASTRO

Baklava sa orasima za 20 minuta

Brzi desert blogerke Jane!