GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

Gledajući figuru Else Hosk, teško je poverovati da je omiljeno jelo manekenke, koje ona ne može da odbije, testenina. Naravno, zvezda visoko kalorično jelo „potroši“ na treninzima i zbog toga se nikada ne odriče svojih omiljenih specijaliteta.

Nedavno je švedska lepotica sa pratiocima podelila svoj recept za pastu. Predlažemo da isprobate recept manekenke.

Sastojci:

Beli luk - 2 čena

Puter

Paradajz iz konzerve

Pavlaka za kuvanje - 250 ml

So po ukusu

Čili  po ukusu

Priprema:

Testeninu skuvajte u ključaloj vodi. Naseckajte paradajz i pomešajte sa belim lukom. Ispržite na puteru. Dodajte so, čili i pržite smesu 5 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite na vatri još 5 minuta.

U dobijenu pastu dodajte špagete i izmešajte.

 

Povezane teme

GASTRO

Zaslužili ste: počastite se ukusnim vaflima od banane

Predlažemo da se danas zasladite ukusnim vaflima od banane.

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.

GASTRO

Mali zanati velike magije

U vreme modernih tehnologija, mašina masovne proizvodnje i fabrika koje su veće od pojedinih naselja, porodična ili mala zanatska proizvodnja, nekako je pala u zapećak...

GASTRO

Čokoladne bombe koje eksplodiraju u vašoj šolji

Lako se priprema i teško zaboravlja - najpopularniji trend TikTok-a.

GASTRO

Baklava sa orasima za 20 minuta

Brzi desert blogerke Jane!

GASTRO

Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom...