Domaći sladoled od borovnica koji morate da isprobate!

Nikakva posebna nauka niti sprave nisu potrebne da bi napravili letnju poslasticu koju svi obožavaju. Potrebno vam je vrlo malo vremena, dobra volja i omiljeno voće. Prednosti pripreme sladoleda u kućnoj režiji su te da možete kreirati ukuse po svojoj želji i ono što je najvažnije, umesto šećera možete koristiti prirodne zaslađivače poput meda. Naša preporuka je sladoled sa trenutno aktuelnim voćem. Umesto borovnica možete koristiti maline, jagode, kupine.

Sastojci:

  • 250 g borovnica
  • 250 ml kisele pavlake
  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera
  • limunov sok

Priprema:

  1. Oprane borovnice pospite šećerom i ostavite malo da odstoje, kako bi pustile sok. Ulupajte slatku pavlaku i odložite u frižider.
  2. U blenderu ili štapnim mikserom usitnite borovnice u kašastu smesu, pa preručiti u dublju posodu. Potom, dodajte limunov sok i kiselu pavlaku i sve izmešajte u jednoličnu masu. Na kraju, dodajte umućenu slatku pavlaku, vodeći računa da masa bude kompaktna. Sipajte u željenu posudu, kalup, i odložite u zamrzivač. Za nekoliko sati, uživanje može da počne.

Fotografije: Shutterstock