grazia

GASTRO

Domaći sladoled od borovnica koji morate da isprobate!

Nikakva posebna nauka niti sprave nisu potrebne da bi napravili letnju poslasticu koju svi obožavaju. Potrebno vam je vrlo malo vremena, dobra volja i omiljeno voće. Prednosti pripreme sladoleda u kućnoj režiji su te da možete kreirati ukuse po svojoj želji i ono što je najvažnije, umesto šećera možete koristiti prirodne zaslađivače poput meda. Naša preporuka je sladoled sa trenutno aktuelnim voćem. Umesto borovnica možete koristiti maline, jagode, kupine.

Sastojci:

  • 250 g borovnica
  • 250 ml kisele pavlake
  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera
  • limunov sok

Priprema:

  1. Oprane borovnice pospite šećerom i ostavite malo da odstoje, kako bi pustile sok. Ulupajte slatku pavlaku i odložite u frižider.
  2. U blenderu ili štapnim mikserom usitnite borovnice u kašastu smesu, pa preručiti u dublju posodu. Potom, dodajte limunov sok i kiselu pavlaku i sve izmešajte u jednoličnu masu. Na kraju, dodajte umućenu slatku pavlaku, vodeći računa da masa bude kompaktna. Sipajte u željenu posudu, kalup, i odložite u zamrzivač. Za nekoliko sati, uživanje može da počne.

Fotografije: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Tradicionalna saher torta

Osetite duh bečkih poslastičarnica i razgalite nepca najpoznatijom čokoladnom tortom.

GASTRO

Recept dana: Čokoladni kolač sa lešnicima i džemom

Ovo je jedan od onih sočnih kolača koji kada probate, ne možete da se zaustavite.

GASTRO

Recept dana: Preukusna pileća krem čorba

Odličan način da započnete nedeljni ručak, a može biti i samostalni obrok.

GASTRO

Recept dana: Slasne jabuke u šlafroku

Ukoliko volite palačinke, ovo je pravi predlog za vas!

GASTRO

Recept dana: Sjajna carska pita

Neka vam dan počne carski uz ovu preukusnu slanu đakoniju koja se očas posla pravi!

GASTRO

Omiljena poslastica Kejt Midlton: Tajni recept jednostavnog i ukusnog royal kolača

Zdravija verzija slatkiša koju ćete poželeti odmah da isprobate.

GASTRO

Recept dana: Jesenji čiz kejk sa bundevom

Proslavite dolazak jeseni sa njegovom kraljicom - bundevom!

GASTRO

Recept dana: Salata koja je prava vitaminska bomba

Barem jedan dan u sedmici bombardujte svoj organizam zdravljem!

GASTRO

Recept dana: Neobični rižoto sa cveklom i pečurkama

Dekorativno, ukusno, brzo. Obrok po vašoj meri!

GASTRO

Recept dana: Sorbet od dinje i lubenice, predivna koktel-poslastica

Pozovite prijatelje na druženje i pozdravite se sa letom uz ovu predivnu koktel-poslasticu!

GASTRO

Barista nam je otkrio kako da pripremimo savršenu kafu - kod kuće

Više nećete morati da idete u kafić kako biste uživali u omiljenom ukusu.

GASTRO

Recept dana: Salata od tunjevine i pirinča idealna za dane kada ne znate šta da kuvate

Odlična ideja za obrok "na brzaka". Zdravo, hranljivo, ukusno, brzo, ima li šta lepše?!

GASTRO

Recept dana: Brzi musli keksići koje morate da probate

Dvadesetak minuta vam je potrebno da napravite zdravu, slatku grickalicu, idealnu za predah uz kafu ili čaj.

GASTRO

Recept dana: Zdrava i ukusna pita od spelte, spanaća i feta sira

Hrskavo testo, bogato semenkama, zahvaljujući kombinaciji dva tipa brašna, mami nepca.

GASTRO

Recept dana: Najlakši način za pripremu "banana hleba"

Čuveni banana bread pravi se na mnogo načina, a mi vam predstavljamo najjednostavniji i najbrži.