GASTRO

Food blogerka savetuje: trikovi za čuvanje namirnica

Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana. Kada više boravimo kod kuće, a manje na pijacama i u prodavnicama, dobro je znati kako se hrana, koju već imamo, što duže održava svežom. Food blogerka Mari Vesler možda vam je već poznata kao PinkFoodie, i ima rešenje i za to.

Količina bakterija i izbijanje buđi može se smanjiti ako voću i povrću dodate pola šoljice sirćeta na jednu šoljicu vode, i posle kratkog vremena, sve isperete čistom vodom.

Korenasto povrće (šargarepa, celer, peršun, cvekla) čuvaju se u zatvorenoj posudi s vodom da bi duže ostali hrskavi.

Većina bilja će ostati sveža do dve nedelje ako u frižideru ostavite čašu vode. Vodupromenite s vremena na vreme.

Rotkvice mogu do tri nedelje ostati sveže ako ih operete i stavite u hermetički zatvorenu posudu dok su još vlažne.

Salata će ostati hrskava bar jednu nedelju, a možda i duže, ako je operete, osušite i zatim spakujete u hermetički zatvorenu posudu s papirnatim maramicama. One su tu da upiju vlagu zbog kojih salata brže propada u redovnim uslovima.

Blitvu i kelj operite i osušite, a zatim ih zamotajte u papirne ubruse i držite u frižideru.

Mladi luk i praziluk takođe držite u hermetički zatvorenim posudama ili plastičnim kesicama, da biste im produžili svežinu.

Hleb možete zamrznuti dok je još svež, a kada vam je potreban, izvadite ga nekoliko sati ranije i odledite prirodnim putem, na vazduhu.

Povezane teme

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...

GASTRO

Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

GASTRO

TikTok recept: pahuljice u obliku kroasana

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neko setiti nove verzije pahuljica.

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitav...

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.

GASTRO

ŽIVOT U SKLADU SA PRIRODOM: Granola - omiljeni doručak hipika

Granola je, za one koji ne znaju, onaj hrskavi musli koji svi volimo, a nalazimo ga uglavnom u gotovom pakovanju, punom dodatog šećera.

GASTRO

Savršenstvo od jagoda: kremasti napitak koji je osvojio društvene mreže

Jagode su stigle i predlažemo da isprobate recept za ukusan kremasti napitak koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.