grazia

GASTRO

Food trend: najlepši tost na Instagramu

Sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom...

Ne morate imati Michelin zvezdicu da biste napravili pravo umetničko delo u kuhinji - zapravo, remek-delo možete stvoriti sa kriškom hleba, kikiriki puterom i javorovim sirupom, baš kao što to radi Beth Bierema, nutricionistkinja iz Kanade, koja stoji iza profila @FoodyFirst.

Njen Instagram profil ima najlepše fotografije hrane, koje su toliko popularne, da ih odnedavno prodaje u formi uramljenih slika za dekoraciju enterijera.

Pored toga, Bethani je osnivač "Foody First", kompanije za dostavu hrane. Njen profil kompanije privlači pažnju, a predivne supe za vegane su stilizovane tako da biste ih probali čak i da niste ljubitelj veganske ishrane.

Ukoliko volite tost, izabrali smo za vas jednostavne, zdrave i lepe recepte. Sačuvajte ih i pripremite vrhunski doručak tokom vikenda za svoje ukućane.

Tost sa kikiriki puterom i medom

Prepečen tost premažite maslacem od badema ili kikirikija. Preliti medom ili agavinim sirupom. Čačkalicom ili vrhom viljuške crtajte od vrha do dna kroz središte kapljice tako da dobijete srce.

Tost sa maslacem od kikirikija, džemom od malina i smokvama

Ispasirajte bobice viljuškom i zagrejte u malom loncu. Dodajte limunov sok, chia semenke i javorov sirup (ako koristite). Kuvajte dok ne postane gusto (džem se čuva nekoliko dana u frižideru). Tost premažite maslacem od kikirikija, pospite džemom i odozgo ukrasite seckanim smokvama.

Tost sa humusom, avokadom i kupusom

Na sloj francuskog sosa od luka (prodaje se gotov) ili humusa stavite tanko isečeni avokado, ukrasite zelenim lukom i kupusom, pa prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

Tost sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom

Prepečen tost namazati maslacem od kikirikija i preliti javorovim sirupom. Ukrasite semenkama crnog susama i krupnom solju po ukusu.

Tost sa kokosovim uljem i marakujom

Prepecite hleb, premažite kokosovim uljem, stavite pulpu marakuje, prelijte agavinim sirupom i pospite susamom.

Tost sa kokosovim jogurtom, jagodama i marakujom

Tostirajte hleb, prelijte kokosovim jogurtom, seckanim jagodama, pulpom marakuje, listovima bosiljka, pospite kikirikijem.

Tost sa smokvama i pistaćima

 Prepečen tost premažite tankim slojem grčkog joguta, stavite narezane smokve i seckane pistaće.

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Tradicionalna saher torta

Osetite duh bečkih poslastičarnica i razgalite nepca najpoznatijom čokoladnom tortom.

GASTRO

Recept dana: Čokoladni kolač sa lešnicima i džemom

Ovo je jedan od onih sočnih kolača koji kada probate, ne možete da se zaustavite.

GASTRO

Recept dana: Preukusna pileća krem čorba

Odličan način da započnete nedeljni ručak, a može biti i samostalni obrok.

GASTRO

Recept dana: Slasne jabuke u šlafroku

Ukoliko volite palačinke, ovo je pravi predlog za vas!

GASTRO

Recept dana: Sjajna carska pita

Neka vam dan počne carski uz ovu preukusnu slanu đakoniju koja se očas posla pravi!

GASTRO

Omiljena poslastica Kejt Midlton: Tajni recept jednostavnog i ukusnog royal kolača

Zdravija verzija slatkiša koju ćete poželeti odmah da isprobate.

GASTRO

Recept dana: Jesenji čiz kejk sa bundevom

Proslavite dolazak jeseni sa njegovom kraljicom - bundevom!

GASTRO

Recept dana: Salata koja je prava vitaminska bomba

Barem jedan dan u sedmici bombardujte svoj organizam zdravljem!

GASTRO

Recept dana: Neobični rižoto sa cveklom i pečurkama

Dekorativno, ukusno, brzo. Obrok po vašoj meri!

GASTRO

Recept dana: Sorbet od dinje i lubenice, predivna koktel-poslastica

Pozovite prijatelje na druženje i pozdravite se sa letom uz ovu predivnu koktel-poslasticu!

GASTRO

Barista nam je otkrio kako da pripremimo savršenu kafu - kod kuće

Više nećete morati da idete u kafić kako biste uživali u omiljenom ukusu.

GASTRO

Recept dana: Salata od tunjevine i pirinča idealna za dane kada ne znate šta da kuvate

Odlična ideja za obrok "na brzaka". Zdravo, hranljivo, ukusno, brzo, ima li šta lepše?!

GASTRO

Recept dana: Brzi musli keksići koje morate da probate

Dvadesetak minuta vam je potrebno da napravite zdravu, slatku grickalicu, idealnu za predah uz kafu ili čaj.

GASTRO

Recept dana: Zdrava i ukusna pita od spelte, spanaća i feta sira

Hrskavo testo, bogato semenkama, zahvaljujući kombinaciji dva tipa brašna, mami nepca.

GASTRO

Recept dana: Najlakši način za pripremu "banana hleba"

Čuveni banana bread pravi se na mnogo načina, a mi vam predstavljamo najjednostavniji i najbrži.