Food trend: najlepši tost na Instagramu

Sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom…

Ne morate imati Michelin zvezdicu da biste napravili pravo umetničko delo u kuhinji – zapravo, remek-delo možete stvoriti sa kriškom hleba, kikiriki puterom i javorovim sirupom, baš kao što to radi Beth Bierema, nutricionistkinja iz Kanade, koja stoji iza profila @FoodyFirst.

Njen Instagram profil ima najlepše fotografije hrane, koje su toliko popularne, da ih odnedavno prodaje u formi uramljenih slika za dekoraciju enterijera.

Pored toga, Bethani je osnivač “Foody First”, kompanije za dostavu hrane. Njen profil kompanije privlači pažnju, a predivne supe za vegane su stilizovane tako da biste ih probali čak i da niste ljubitelj veganske ishrane.

Ukoliko volite tost, izabrali smo za vas jednostavne, zdrave i lepe recepte. Sačuvajte ih i pripremite vrhunski doručak tokom vikenda za svoje ukućane.

Tost sa kikiriki puterom i medom

Prepečen tost premažite maslacem od badema ili kikirikija. Preliti medom ili agavinim sirupom. Čačkalicom ili vrhom viljuške crtajte od vrha do dna kroz središte kapljice tako da dobijete srce.

Tost sa maslacem od kikirikija, džemom od malina i smokvama

Ispasirajte bobice viljuškom i zagrejte u malom loncu. Dodajte limunov sok, chia semenke i javorov sirup (ako koristite). Kuvajte dok ne postane gusto (džem se čuva nekoliko dana u frižideru). Tost premažite maslacem od kikirikija, pospite džemom i odozgo ukrasite seckanim smokvama.

Tost sa humusom, avokadom i kupusom

Na sloj francuskog sosa od luka (prodaje se gotov) ili humusa stavite tanko isečeni avokado, ukrasite zelenim lukom i kupusom, pa prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

Tost sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom

Prepečen tost namazati maslacem od kikirikija i preliti javorovim sirupom. Ukrasite semenkama crnog susama i krupnom solju po ukusu.

Tost sa kokosovim uljem i marakujom

Prepecite hleb, premažite kokosovim uljem, stavite pulpu marakuje, prelijte agavinim sirupom i pospite susamom.

Tost sa kokosovim jogurtom, jagodama i marakujom

Tostirajte hleb, prelijte kokosovim jogurtom, seckanim jagodama, pulpom marakuje, listovima bosiljka, pospite kikirikijem.

Tost sa smokvama i pistaćima

 Prepečen tost premažite tankim slojem grčkog joguta, stavite narezane smokve i seckane pistaće.