grazia

GASTRO

Food trend: najlepši tost na Instagramu

Sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom...

Ne morate imati Michelin zvezdicu da biste napravili pravo umetničko delo u kuhinji - zapravo, remek-delo možete stvoriti sa kriškom hleba, kikiriki puterom i javorovim sirupom, baš kao što to radi Beth Bierema, nutricionistkinja iz Kanade, koja stoji iza profila @FoodyFirst.

Njen Instagram profil ima najlepše fotografije hrane, koje su toliko popularne, da ih odnedavno prodaje u formi uramljenih slika za dekoraciju enterijera.

Pored toga, Bethani je osnivač "Foody First", kompanije za dostavu hrane. Njen profil kompanije privlači pažnju, a predivne supe za vegane su stilizovane tako da biste ih probali čak i da niste ljubitelj veganske ishrane.

Ukoliko volite tost, izabrali smo za vas jednostavne, zdrave i lepe recepte. Sačuvajte ih i pripremite vrhunski doručak tokom vikenda za svoje ukućane.

Tost sa kikiriki puterom i medom

Prepečen tost premažite maslacem od badema ili kikirikija. Preliti medom ili agavinim sirupom. Čačkalicom ili vrhom viljuške crtajte od vrha do dna kroz središte kapljice tako da dobijete srce.

Tost sa maslacem od kikirikija, džemom od malina i smokvama

Ispasirajte bobice viljuškom i zagrejte u malom loncu. Dodajte limunov sok, chia semenke i javorov sirup (ako koristite). Kuvajte dok ne postane gusto (džem se čuva nekoliko dana u frižideru). Tost premažite maslacem od kikirikija, pospite džemom i odozgo ukrasite seckanim smokvama.

Tost sa humusom, avokadom i kupusom

Na sloj francuskog sosa od luka (prodaje se gotov) ili humusa stavite tanko isečeni avokado, ukrasite zelenim lukom i kupusom, pa prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

Tost sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom

Prepečen tost namazati maslacem od kikirikija i preliti javorovim sirupom. Ukrasite semenkama crnog susama i krupnom solju po ukusu.

Tost sa kokosovim uljem i marakujom

Prepecite hleb, premažite kokosovim uljem, stavite pulpu marakuje, prelijte agavinim sirupom i pospite susamom.

Tost sa kokosovim jogurtom, jagodama i marakujom

Tostirajte hleb, prelijte kokosovim jogurtom, seckanim jagodama, pulpom marakuje, listovima bosiljka, pospite kikirikijem.

Tost sa smokvama i pistaćima

 Prepečen tost premažite tankim slojem grčkog joguta, stavite narezane smokve i seckane pistaće.

Povezane teme

GASTRO

Detox Smoothies: recepti za povratak u formu posle Uskrsa

Hranljivi i lagani smoothiji za doručak pružiće vašem telu preko potrebnu detoksikaciju nakon uskršnjih praznika.

GASTRO

Lako, ukusno i zdravo: špagete sa zelenim šparglama

Jednostavan recept za savršenu italijansku večeru!

GASTRO

Veganski recepti na kojima će vam životinje biti zahvalne

Da biste bili dobar veganski kuvar, morate znati zamenske namirnice koje bi svaki pojedinac koji se hrani na biljnoj bazi trebalo da zna i koje vrste povrća mogu zameniti meso.

GASTRO

NOVITET NA TRŽIŠTU: Carnex Dimljena pileća prsa - lagan, ali vredan i slastan zalogaj

Pored širokog asortimama dobro poznatih Carnex šunki, od sada potražite na tržištu Carnex Dimljena pileća prsa, za one koje volite.

GASTRO

Zašto je važno da delimo tajne?

Podeliti tajnu sasvim je posebna priča.

GASTRO

Vrlo lagana torta od šargarepe koju vredi probati

Nedostaje vam ideja za ukusan i zdrav desert?

GASTRO

Ideja za doručak: tost sa avokadom, sirom i šunkom

Ukoliko ne znate šta danas da doručkujete, predlažemo da isprobate ukusan tost sa avokadom, sirom i šunkom.

GASTRO

Sezona jagoda: 5 načina da uključite jagode u doručak

Napokon je došlo vreme kada možemo uživati u jagodama.

GASTRO

Domaće sa ljubavlju - Mila's Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta.

GASTRO

Ukusna, zdrava i bez kalorija: salata od kvinoje sa paradajzom

Topli dani su pred nama, što znači da je pravo vreme da teške i kalorične obroke zamenimo laganijim.

GASTRO

Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept!

GASTRO

Pripremite ukusan tiramisu sa višnjama u čaši

Predlažemo da danas pripremite desert tiramisu sa višnjama.

GASTRO

Umesto mleka: 3 napitka koja možete popiti tokom posta

Pića na biljnoj bazi koja zamenjuju mleko.

GASTRO

Osvežavajući desert od limuna

Ako teški slatkiši ne prijaju vašem stomaku i ljubitelj ste limuna, onda definitivno morate isprobati ovaj recept.