Japanske palačinke sa sladoledom i kremom koje ćete želeti da isprobate odmah

Tajna pripreme Fluffy japanskih palačinki.

Na društvenim mrežama pravi bum su doživele japanske “lepršave” palačinke – poznate kao Fluffy.

Japanci vole takve palačinke za doručak sa bobicama, šećerom u prahu i kriškom putera. Palačinke se takođe prodaju na ulici u posebnim kafićima i štandovima.

Gledajući takve fotogenične palačinke koje izgledaju kao oblak, istina je da je teško ne sanjati o njima. Usput, priprema palačinki sa suffle-om nije tako teško, međutim, postoji nekoliko tajni koje im pomažu da ostanu tako veličanstvene.

Palačinke se mogu poslužiti sa voćem i bobicama, sa šlagom, sa medom, javorovim sirupom, sladoledom, šlagom ili kremom. Možete probati Fluffy palačinke sa karamel kokicama, šlagom, nutelom, kremom od malina i karamelizovanim bananama. Ali dok ste kod kuće, možete ih sami pripremiti kako biste uveličali svoj obrok.

Šta vam je potrebno?

Sastojci:

150 g brašna

½ kašičice praška za pecivo

1 kašika šećera (30 g)

2 jajeta

1 kašika biljnog ulja

180 ml mleka

½ kašike ekstrakta vanila sirupa,

sladoled, bobice za ukras

Način pripreme:

Umutite žumanca sa mlekom, zatim dodajte ekstrakt vanile. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Postepeno dodavati prosejano brašno u smesu sa žumancima. Posebno umutite belanca sa 1/3 kašike šećera. Nežno i polako dodajte smesu od belanaca u smesu sa žumancem.

Zagrejte posudu na srednjoj vatri. Podmažite posudu ubrusom i biljnim uljem. Tiganj treba da bude skoro suv. Nežno sipajte testo. A sada je prva tajna – testo smo sipali u nekoliko slojeva. Jedna kašika, druga na vrhu, zatim treća i četvrta – za impresivnu visinu. Pokrijte posudu poklopcem.

A sada druga tajna – za dva minuta u posudu dodamo kašiku vode. I na palačinke rasporedite još jednu kašiku testa. Čekamo još minut, zatim pažljivo okrenimo palačinke, ponovo dodamo kašičicu vode i pokrijemo poklopcem. Pustite da se prži još 3 minuta. Kada su palačinke spremne dodajte sirup, pavlaku, voće ili bobice po ukusu.

U Japanu se palačinke tradicionalno serviraju sa kriškom putera. Svaku palačinku možete poslužiti zasebno tako što ćete je iseći i unutra staviti sladoled ili krem od vanile.

 

 

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.