GASTRO

Japanske palačinke sa sladoledom i kremom koje ćete želeti da isprobate odmah

Tajna pripreme Fluffy japanskih palačinki.

Na društvenim mrežama pravi bum su doživele japanske "lepršave" palačinke – poznate kao Fluffy.

Japanci vole takve palačinke za doručak sa bobicama, šećerom u prahu i kriškom putera. Palačinke se takođe prodaju na ulici u posebnim kafićima i štandovima.

Gledajući takve fotogenične palačinke koje izgledaju kao oblak, istina je da je teško ne sanjati o njima. Usput, priprema palačinki sa suffle-om nije tako teško, međutim, postoji nekoliko tajni koje im pomažu da ostanu tako veličanstvene.

Palačinke se mogu poslužiti sa voćem i bobicama, sa šlagom, sa medom, javorovim sirupom, sladoledom, šlagom ili kremom. Možete probati Fluffy palačinke sa karamel kokicama, šlagom, nutelom, kremom od malina i karamelizovanim bananama. Ali dok ste kod kuće, možete ih sami pripremiti kako biste uveličali svoj obrok.

Šta vam je potrebno?

Sastojci:

150 g brašna

½ kašičice praška za pecivo

1 kašika šećera (30 g)

2 jajeta

1 kašika biljnog ulja

180 ml mleka

½ kašike ekstrakta vanila sirupa,

sladoled, bobice za ukras

Način pripreme:

Umutite žumanca sa mlekom, zatim dodajte ekstrakt vanile. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Postepeno dodavati prosejano brašno u smesu sa žumancima. Posebno umutite belanca sa 1/3 kašike šećera. Nežno i polako dodajte smesu od belanaca u smesu sa žumancem.

Zagrejte posudu na srednjoj vatri. Podmažite posudu ubrusom i biljnim uljem. Tiganj treba da bude skoro suv. Nežno sipajte testo. A sada je prva tajna - testo smo sipali u nekoliko slojeva. Jedna kašika, druga na vrhu, zatim treća i četvrta - za impresivnu visinu. Pokrijte posudu poklopcem.

A sada druga tajna - za dva minuta u posudu dodamo kašiku vode. I na palačinke rasporedite još jednu kašiku testa. Čekamo još minut, zatim pažljivo okrenimo palačinke, ponovo dodamo kašičicu vode i pokrijemo poklopcem. Pustite da se prži još 3 minuta. Kada su palačinke spremne dodajte sirup, pavlaku, voće ili bobice po ukusu.

U Japanu se palačinke tradicionalno serviraju sa kriškom putera. Svaku palačinku možete poslužiti zasebno tako što ćete je iseći i unutra staviti sladoled ili krem od vanile.

 

 

Povezane teme

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...

GASTRO

Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

GASTRO

TikTok recept: pahuljice u obliku kroasana

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neko setiti nove verzije pahuljica.

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitav...

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.