grazia

GASTRO

Japanske palačinke sa sladoledom i kremom koje ćete želeti da isprobate odmah

Tajna pripreme Fluffy japanskih palačinki.

Na društvenim mrežama pravi bum su doživele japanske "lepršave" palačinke – poznate kao Fluffy.

Japanci vole takve palačinke za doručak sa bobicama, šećerom u prahu i kriškom putera. Palačinke se takođe prodaju na ulici u posebnim kafićima i štandovima.

Gledajući takve fotogenične palačinke koje izgledaju kao oblak, istina je da je teško ne sanjati o njima. Usput, priprema palačinki sa suffle-om nije tako teško, međutim, postoji nekoliko tajni koje im pomažu da ostanu tako veličanstvene.

Palačinke se mogu poslužiti sa voćem i bobicama, sa šlagom, sa medom, javorovim sirupom, sladoledom, šlagom ili kremom. Možete probati Fluffy palačinke sa karamel kokicama, šlagom, nutelom, kremom od malina i karamelizovanim bananama. Ali dok ste kod kuće, možete ih sami pripremiti kako biste uveličali svoj obrok.

Šta vam je potrebno?

Sastojci:

150 g brašna

½ kašičice praška za pecivo

1 kašika šećera (30 g)

2 jajeta

1 kašika biljnog ulja

180 ml mleka

½ kašike ekstrakta vanila sirupa,

sladoled, bobice za ukras

Način pripreme:

Umutite žumanca sa mlekom, zatim dodajte ekstrakt vanile. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Postepeno dodavati prosejano brašno u smesu sa žumancima. Posebno umutite belanca sa 1/3 kašike šećera. Nežno i polako dodajte smesu od belanaca u smesu sa žumancem.

Zagrejte posudu na srednjoj vatri. Podmažite posudu ubrusom i biljnim uljem. Tiganj treba da bude skoro suv. Nežno sipajte testo. A sada je prva tajna - testo smo sipali u nekoliko slojeva. Jedna kašika, druga na vrhu, zatim treća i četvrta - za impresivnu visinu. Pokrijte posudu poklopcem.

A sada druga tajna - za dva minuta u posudu dodamo kašiku vode. I na palačinke rasporedite još jednu kašiku testa. Čekamo još minut, zatim pažljivo okrenimo palačinke, ponovo dodamo kašičicu vode i pokrijemo poklopcem. Pustite da se prži još 3 minuta. Kada su palačinke spremne dodajte sirup, pavlaku, voće ili bobice po ukusu.

U Japanu se palačinke tradicionalno serviraju sa kriškom putera. Svaku palačinku možete poslužiti zasebno tako što ćete je iseći i unutra staviti sladoled ili krem od vanile.

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.