grazia

GASTRO

Japanske palačinke sa sladoledom i kremom koje ćete želeti da isprobate odmah

Tajna pripreme Fluffy japanskih palačinki.

Na društvenim mrežama pravi bum su doživele japanske "lepršave" palačinke – poznate kao Fluffy.

Japanci vole takve palačinke za doručak sa bobicama, šećerom u prahu i kriškom putera. Palačinke se takođe prodaju na ulici u posebnim kafićima i štandovima.

Gledajući takve fotogenične palačinke koje izgledaju kao oblak, istina je da je teško ne sanjati o njima. Usput, priprema palačinki sa suffle-om nije tako teško, međutim, postoji nekoliko tajni koje im pomažu da ostanu tako veličanstvene.

Palačinke se mogu poslužiti sa voćem i bobicama, sa šlagom, sa medom, javorovim sirupom, sladoledom, šlagom ili kremom. Možete probati Fluffy palačinke sa karamel kokicama, šlagom, nutelom, kremom od malina i karamelizovanim bananama. Ali dok ste kod kuće, možete ih sami pripremiti kako biste uveličali svoj obrok.

Šta vam je potrebno?

Sastojci:

150 g brašna

½ kašičice praška za pecivo

1 kašika šećera (30 g)

2 jajeta

1 kašika biljnog ulja

180 ml mleka

½ kašike ekstrakta vanila sirupa,

sladoled, bobice za ukras

Način pripreme:

Umutite žumanca sa mlekom, zatim dodajte ekstrakt vanile. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Postepeno dodavati prosejano brašno u smesu sa žumancima. Posebno umutite belanca sa 1/3 kašike šećera. Nežno i polako dodajte smesu od belanaca u smesu sa žumancem.

Zagrejte posudu na srednjoj vatri. Podmažite posudu ubrusom i biljnim uljem. Tiganj treba da bude skoro suv. Nežno sipajte testo. A sada je prva tajna - testo smo sipali u nekoliko slojeva. Jedna kašika, druga na vrhu, zatim treća i četvrta - za impresivnu visinu. Pokrijte posudu poklopcem.

A sada druga tajna - za dva minuta u posudu dodamo kašiku vode. I na palačinke rasporedite još jednu kašiku testa. Čekamo još minut, zatim pažljivo okrenimo palačinke, ponovo dodamo kašičicu vode i pokrijemo poklopcem. Pustite da se prži još 3 minuta. Kada su palačinke spremne dodajte sirup, pavlaku, voće ili bobice po ukusu.

U Japanu se palačinke tradicionalno serviraju sa kriškom putera. Svaku palačinku možete poslužiti zasebno tako što ćete je iseći i unutra staviti sladoled ili krem od vanile.

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo

GASTRO

Tart sa šljivama

Pravi se brzo i lako a sjajno ide uz ove jesenje dane!

GASTRO

Da li ste probali arančine?

Staro italijansko jelo arančini, dolazi nam iz srca Sicilije

GASTRO

Sočan kolač sa jabukama i grizom

Ako vam se jede nešto slatko, evo odlične ideje.

GASTRO

Malo drugačije: Lazanje sa palačinkama

Ukusi Italije uvek su dobrodošli na trpezu, kako u originalnom izdanju, tako i u malo izmenjenom.

GASTRO

Probajte meksički fahitas

Dajemo vam recept popularnog jela koje Meksikanci obožavaju.

GASTRO

Recept za omiljeni: tost sa avokadom i tunom

Nutritivnim sadržajem, avokado se nalazi u samom vrhu poželjnih namirnica koje bi trebalo svaki dan da se nađe na vašem meniju.

GASTRO

Mandžurijska piletina

Recept za piletinu koja je istovremeno hrskava i mekana.

GASTRO

Sočni kolač s rogačem i jabukama

Znate li uopšte kakav je ukus rogača?

GASTRO

Azijska slatko-kisela čorba

Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom.

GASTRO

Čokoladni kolač - za 5 minuta!

čokoladni ekspres-kolač će vas spasiti ako imate “iznenadne“ goste, ili jednostavno, ako želite da se zasladite.

GASTRO

Mini pica od patlidžana

Izuzetno zdrav, niskokaloričan obrok, odličan za večeru ili predjelo, a naročito pogodan za sve one koji vode računa o ishrani.