Kaneloni sa spanaćem i šampinjonima

Predstavljamo vam tipično italijansko jelo, koje se može pripremiti na bezbroj načina. Reč je o testenini zvanoj kaneloni, koja je u obliku cevi prečnika dva, tri centimetrna i dužine desetak. Popularni nadevi kojima se puni su od mesa, sira ili povrća, u zavisnosti od ukusa, a sve se preliva sosom od paradajza ili bešamelom.

Sastojci:

  • 500 g kanelona
  • 500 g spanaća
  • 250 g šampinjona
  • 400 g trapist sira
  • 350 g krem-sira
  • 400 ml bešamel sosa
  • 3 crna luka
  • 4 bela luka
  • 1 jaje
  • so, biber, mešavine začina

Priprema:

U dubljem tiganju propržite na malo ulja sitno isečeni crni i beli luk. Dodajte spanać i šampinjone isečene na kolutove, pa dinstajte fil za kanelone 15 minuta. Sklonite sa ringle, dodajte začine po želji, krem sir i jedno jaje. Pripremljenim filom napunite kanelone.

Nauljite vatroslatnu posudu, sipajte 150 ml bešamel sosa, pospite ga rendanim trapistom, a potom ređajte punjene kanelone. Preostalim bešamelom prelijte kanelone i pospite rendanim trapistom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Foto: Shutterstock

Tekst: S.M.