grazia

GASTRO

Kaneloni sa spanaćem i šampinjonima

Predstavljamo vam tipično italijansko jelo, koje se može pripremiti na bezbroj načina. Reč je o testenini zvanoj kaneloni, koja je u obliku cevi prečnika dva, tri centimetrna i dužine desetak. Popularni nadevi kojima se puni su od mesa, sira ili povrća, u zavisnosti od ukusa, a sve se preliva sosom od paradajza ili bešamelom.

Sastojci:

  • 500 g kanelona
  • 500 g spanaća
  • 250 g šampinjona
  • 400 g trapist sira
  • 350 g krem-sira
  • 400 ml bešamel sosa
  • 3 crna luka
  • 4 bela luka
  • 1 jaje
  • so, biber, mešavine začina

Priprema:

U dubljem tiganju propržite na malo ulja sitno isečeni crni i beli luk. Dodajte spanać i šampinjone isečene na kolutove, pa dinstajte fil za kanelone 15 minuta. Sklonite sa ringle, dodajte začine po želji, krem sir i jedno jaje. Pripremljenim filom napunite kanelone.

Nauljite vatroslatnu posudu, sipajte 150 ml bešamel sosa, pospite ga rendanim trapistom, a potom ređajte punjene kanelone. Preostalim bešamelom prelijte kanelone i pospite rendanim trapistom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Foto: Shutterstock

Tekst: S.M.

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Kako da zdravi obroci postanu veseli zalogaji?

Za magazin Grazia, food blogerka Katarina Stojković otkriva nam sve o tome!

GASTRO

Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo

Da li postoji način da istrajemo u odluci da na poslu, a i van njega, jedemo zdravo i balansirano?

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.