GASTRO

LANAC BRZE HRANE OTKRIO RECEPT: Ako volite McMuffin, sada ga napravite kod kuće

Dugo je popularni lanac brze hrane McDonald's brižljivo krio tačan recept za McMuffin. Sa izbijanjem pandemije koronavirusa, uprava je odlučila da usliši molbe ljubitelja njihove hrane i otkrije kako se pravi jedan od najtraženijih doručaka u njihovim restoranima. Tu privilegiji su imali samo Britanci, i to oni koji su se stavili na njihovu mejling listu. Tako se recept brzo proširio društvenim mrežama. Evo kako se pravi McMuffin:

Potrebna vam je zemička, 75 grama mlevenog mesa, dva jaja, list sira i jedan krompir. Začinite meso solju i biberom, podelite ga u dve kuglice, a onda oblikujte pljeskavicu. Ispecite ih na prethodno zagrejanom tiganju, najbolje onom za gril, 6-7 minuta sa svake strane. Naribajte krompir u činiju i iscedite što više vode iz njega. Dodajte mu jedno jaje, pa i krompir začinite solju i biberom. U nauljen, zagrejan tiganj stavite kuglicu te smese i lopaticom poravnajte u oblik pljeskavice. Pecite s obe strane dok ne poprimi zlatnu boju i postane hrskavo na izgled.

Zatim ispecite jaje na oko. Probajte da ga ispečete u "obruču" kako biste dobili pravilan oblik. Iz McDonald'sa poručuju da u tiganj stavite malo vode koja će okružiti "obruč", pustite je da uzavri, a zatim u njega ulijte jaje i prekrijete tiganj  poklopcem. Međutim, ako vam to ne pođe za rukom, u redu je i ako ispečete klasično jaje na oko.

Na kraju tostirajte zemičke i slažite ovim redosledom: pecivo, sir, pljeskavica, jaje. Krompir poslužite zasebno, ili ga dodajte ga u sendvič, ako volite „simfoniju“ ukusa.

Povezane teme

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitav...

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.

GASTRO

ŽIVOT U SKLADU SA PRIRODOM: Granola - omiljeni doručak hipika

Granola je, za one koji ne znaju, onaj hrskavi musli koji svi volimo, a nalazimo ga uglavnom u gotovom pakovanju, punom dodatog šećera.

GASTRO

Savršenstvo od jagoda: kremasti napitak koji je osvojio društvene mreže

Jagode su stigle i predlažemo da isprobate recept za ukusan kremasti napitak koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.

GASTRO

Svet poludeo za dalgonom: spremni za ružičastu kafu?

U moru vrsta kafa, dalgona je preko noći postala svetski hit, najviše zahvaljujući brzorastućoj mreži Tik-Tok, potom i Instagramu. Onako kremasta, penasta i ledena, pažnju je privu...

GASTRO

KAO PITA, SAMO MALO DRUGAČIJA: Francuski kiš bez po muke

Kada se pomene čuvena francuska kuhinja, laici će pomisliti na neko složeno jelo od sastojaka čije ćemo ime teško izgovoriti, a kamoli pronaći u radnjama.

GASTRO

JELO POZNATO, UKUS NOV: Ovakve palačinke još niste probali

Nema kuhinje na svetu koja bar u nekom vidu ne poznaje palačinke.

GASTRO

KAKO BITI I FIT I GURMAN: Piletina sa slaninom a la Hale Beri

Poznato je da oskarovka Hale Beri ima savršenu liniju jer veoma vodi računa o ishrani, tako da je obožavaoce poprilično iznenadila receptom za koji se pre može reći da je gurmanski...

GASTRO

IKEA je otkrila tajnu za svoje ćufte

Pored funkcionalnog i minimalističkog nameštaja, IKEA je poznata i po brendiranim švedskim ćuftama.

GASTRO

ŠTA ĆEMO SA HRANOM OD USKRSA: ITALIJANI SU IH NAZVALI “ĐAVOLJA JAJA”

Posle tek minulog Uskrsa verovatno vam je ostalo dosta hrane, a pre svega kuvanih, obojenih jaja koje ove godine niste mogli da podelite sa gostima. Ipak, svom stolu u narednim dan...