grazia

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Neka vam vikend bude u znaku druženja uz ovaj sočan i zdrav kolač!

Sastojci: 3 šolje speltinog brašna (300 g), 1 šolja kokosovog šećera, 1 čaša kiselog mleka, 1 šlja ulja (100 ml), kesica praška za pecivo, 3 jaja, 3 jabuke, 1 nar

Priprema: Odvojte belanca od žumanaca, zatim umutite belanca u čvrst sneg, a žumanca umutite u drugoj posudi umute sa kokosovim šećerom. Kada je sve pojedinačno umućeno, kako bi testo bilo rastresitije, pomešaju se umućena belanca i žumanca, pa se dodaju ostali sastojci: ulje, kiselo mleko, brašno u koje je dodat prašak za pecivo, i sve bi trebalo izmešati kašikom. U smesu se zatim ubace izrendane jabuke i nar, ali može da se ubaci i bilo koje drugo bobičasto voće kao što su maline, kupine, borovnice. Mafine peći  oko 25 do 30 minuta u rerni koja je prethodno zagrejana na 180 stepeni. Kada se ispeku, dekorišite ih bobicama nara.

Tekst: S. M. 

Fotografija: Pexels

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Kako da zdravi obroci postanu veseli zalogaji?

Za magazin Grazia, food blogerka Katarina Stojković otkriva nam sve o tome!

GASTRO

Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo

Da li postoji način da istrajemo u odluci da na poslu, a i van njega, jedemo zdravo i balansirano?

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.