GASTRO

Najbolji koktel barovi u Beogradu

Uživanje u koktelu počinje mnogo pre nego što popijemo prvi gutljaj. Obično nas, prvo, iskusni koktel majstor pita kakve ukuse volimo i na osnovu njih mućka mešavinu koja će najviše prijati našim nepcima. Dok ga posmatramo kako meša pića u šejkeru, sasvim sigurno uživamo za šankom u predivnom enterijeru – kakve gotovo uvek imaju koktel barovi, u prijatnoj muzici i društvu, a na kraju i u piću koje je posluženo na jedinstven način – u odgovarajućoj čaši, sa voćem i često egzotičnom slamčicom.

Kokteli su najlepši u društvu i obično ih pijemo kada želimo da proslavimo nešto. Iako ih ispijamo tokom cele godine, najslađi su leti. I zato, baš sada predlažemo pet mesta u Beogradu, koja obavezno treba da posetite ako želite da uživate u divnoj atmosferi i fenomenalnim koktelima. 

April bar

Smešten u Zetskoj, nadomak Cetinjske, ulice koja predstavlja centar gradskih zbivanja tokom cele godine, u ovom baru je idealno da započenete svoje veče, posebno ako kasnije planirate ludi provod. Ovo je jedan od retkih barova u gradu, u kojem pušenje nije dozvoljeno unutra, a sem toga, mnogo je stvari koje će vam se ovde svideti. Jedna od njih je, sasvim sigurno, eklektičan enterijer, kao i uvek fina muzika – vikendom najčešće pušta neki poznati DJ. Možda nije čuven po koktelima, ali zbog same atmosfere, mešana pića ovde prijaju više nego na drugim mestima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by APRIL (@april_bar_)

Barblija

Atmosfera u ovom baru podsetiće vas na barove kakve ste viđali u američkim filmovima, a usluga na najekskluzivnija mesta koja ste posećivali u svetu. Barblija se nalazi u Milutina Bojića 2 i idealno ga je posetiti nakon napornog dana na poslu (radi od 17 časova). Možete naručiti Negroni i popiti jedan od najboljih u svom životu, ali mi predlažemo da na osnovu svojih afiniteta i ličnog ukusa ispričate barmenu šta volite da pijete i pustite njega da smućka piće samo za vas, po vašem ukusu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barblija (@barblija)

Bitters

Jedan od najlepših koktel barova u Beogradu, uvek krcat, pa vam predlažemo da, ukoliko želite da ga posetite, rezervišete svoje mesto na vreme. Iako ovde postoji meni sa koktelima, barmen će rado napraviti piće specijalno za vas. Divan enterijer i kul muzika, kao i atraktivna lokacija – Kapetan Mišina 16, idealni su razlozi da ga posetite već danas (posle 17 časova).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bitters Bar (@bitters_bar)

 

Central bar

Kada su kokteli u pitanju, ovo je jedan od najpoznatijih barova u Beogradu (ujedno predstavlja i centar Udruženja barmena Srbije), pa ako želite da probate neki koktel prvo posetite Central bar (u Kralja Petra 59) jer ćete dobiti piće koje odgovara svetskim standardima. Ovo je klub od pedesetak mesta, sa velikim barom u sredini prostorije, gde uvek prisustvujete pravim predstavama mešanja pića. Ovde je uvek živo i uzbudljivo, dakle – provod je zagarantovan.

Riddle bar

Jedan od najboljih koktel barova u gradu, koji karakteriše prelep ambijent, koji podseća na svetske barove. Ovo je mesto na koje dolazite kako biste se opustili i uživali sa prijateljima u izvanrednim pićima – bar može da se pohvali nesvakidašnjom ponudom džinova, rumova i viskija. Ovde nema postoji meni, a kokteli nastaju kao savršen spoj kulinarstva i miksologije, u kojima uživate uz zvuke klavira, violin i saksofona. Česte su tematske večeri uz džez, rok, fank, disko i bluz. Adresa – Skadarska 9.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram