grazia

GASTRO

Panna Cotta sa višnjama - Lagan, hladan desert napravljen od 6 sastojaka

Hladan i lagan desert leti nije samo dozvoljen, već i potreban.

Ljubitelji slatkiša žele da uživaju u malom desertu bez žaljenja i krivice, pogotovo kad je vruće i potrebno nam je nešto slatko i osvežavajuće. Šta je onda bolje od lagane panna cote sa sezonskim voćem - višnjama?

Višnje su jedan od najlepših i najukusnijih plodova u kojima uživamo leti. Pronašli smo neverovatan recept koji se pravi vrlo lako, sa samo 6 sastojaka. Zabeležite šta će vam trebati da biste još danas uživali u ovom ukusnom desertu.

Potrebno vam je:

  • 70 ml svežeg mleka, mlakog
  • 150 gr. želea od višanja
  • 300 ml. pavlake sa 35% masti
  • 1 mahuna vanile ili vanila u prahu
  • 200 ml jogurta
  • 200 gr. svežih višanja, oprane, bez peteljki i koštica, isečene na pola

Priprema:

Stavite malo zagrejanog mleka u posudu, sipajte prah od želea od višanja i dobro promešajte žicom da se rastvori. Ostavite sa strane.

Sipajte slatku pavlaku u šerpu, dodajte vanilu i zagrevajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Dodajte mešavinu želea, dobro promešajte i sklonite sa ringle. Dodajte jogurt i seckane višnje i brzo mešajte. Ubacite mahune vanile.

Providnom folijom prekrijte izduženi kalup za torte, sipajte smesu i pokrijte ivicama folije. Stavite u frižider na najmanje 6 sati, dok se panakota dobro ne ohladi. Da biste je odlepili, podignite panakotu iz kalupa sa folijom, okrenite je na tanjir i uklonite foliju. Isecite na kriške i poslužite.

Uživajte!

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.

GASTRO

Recept dana: Krem čorba od blitve

Jednostavna, lagana, puna vitamina, čorba koju će voleti i deca koja nerado jedu spanać, blitvu ili neko drugo zeleno povrće.

GASTRO

Recept dana: File sa umakom iznenađenja

Samo malo kreativnosti je potrebno da se napravi ručak za pamćenje.