grazia

GASTRO

Panna Cotta sa višnjama - Lagan, hladan desert napravljen od 6 sastojaka

Hladan i lagan desert leti nije samo dozvoljen, već i potreban.

Ljubitelji slatkiša žele da uživaju u malom desertu bez žaljenja i krivice, pogotovo kad je vruće i potrebno nam je nešto slatko i osvežavajuće. Šta je onda bolje od lagane panna cote sa sezonskim voćem - višnjama?

Višnje su jedan od najlepših i najukusnijih plodova u kojima uživamo leti. Pronašli smo neverovatan recept koji se pravi vrlo lako, sa samo 6 sastojaka. Zabeležite šta će vam trebati da biste još danas uživali u ovom ukusnom desertu.

Potrebno vam je:

  • 70 ml svežeg mleka, mlakog
  • 150 gr. želea od višanja
  • 300 ml. pavlake sa 35% masti
  • 1 mahuna vanile ili vanila u prahu
  • 200 ml jogurta
  • 200 gr. svežih višanja, oprane, bez peteljki i koštica, isečene na pola

Priprema:

Stavite malo zagrejanog mleka u posudu, sipajte prah od želea od višanja i dobro promešajte žicom da se rastvori. Ostavite sa strane.

Sipajte slatku pavlaku u šerpu, dodajte vanilu i zagrevajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Dodajte mešavinu želea, dobro promešajte i sklonite sa ringle. Dodajte jogurt i seckane višnje i brzo mešajte. Ubacite mahune vanile.

Providnom folijom prekrijte izduženi kalup za torte, sipajte smesu i pokrijte ivicama folije. Stavite u frižider na najmanje 6 sati, dok se panakota dobro ne ohladi. Da biste je odlepili, podignite panakotu iz kalupa sa folijom, okrenite je na tanjir i uklonite foliju. Isecite na kriške i poslužite.

Uživajte!

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

10 namirnica koje sadrže NULA kalorija

Povrće koje vam predstavljamo ne goji, a sadrži pregršt hranljivih sastojaka.

GASTRO

Recept dana: Punjena pečena jabuka, jesenja delicija

Sočna, dijetalna poslastica kao stvorena za jesenje dane kada je izbor jabuka u punom jeku.

GASTRO

Energetska bomba u čaši: Napitak koji vam momentalno daje energiju

Probajte, energiju ćete brzo povratiti i biti orni za obaveze koje vas čekaju tog dana.

GASTRO

Recept dana: Potaž od celera, savršen za detoks organizma

Idealan za detoksikaciju organizma posle praznične trpeze. (Budite na vreme informisani!)

GASTRO

Recept dana: Prevrnuti kolač sa mandarinama

Zasladite nedeljni ručak ovom sočnom poslasticom, čija priprema vam neće oduzeti mnogo vremena.

GASTRO

Recept dana: Pasta sa pestom od sremuša i pečenih lešnika

Probajte nešto drugačije, testeninu bez mesa, bez paradajz sosa, bez pavlake za kuvanje.

GASTRO

4 recepta za ukusan, zdrav doručak

Domaći namazi i salate uvek su dobra ideja za obrok.

GASTRO

Postanite majstor za sendviče: 6 saveta za mala remek-dela, kao stvorena za kućna okupljanja

Mali zalogaji, sendvičići ili kanapei, kako god ih nazvali, uvek su dobra ideja za posluženje. Svi ih vole jer asociraju na detnjstvo i proslavu rođendana.

GASTRO

6 predloga za ukusnu večeru koja ne goji

Probajte ova zdrava jela koja će vam pomoći u detoksikaciji i gubitku kilograma.

GASTRO

Recept dana: Krempita na naš način

Tajna dobre krempite krije se u kuvanom filu i aromi vanile.

GASTRO

Recept dana: Američke čokoladne korpice sa kikiriki puterom

Reč je o zdravom slatkišu koji ćete brzo i lako napraviti.

GASTRO

Započnite dan zdravo: Grčki jogurt sa ovsenim pahuljicama i voćem

Grčki jogurt ima izvanredna nutritivna svojstva, sadrži kalcijum, protein, probiotik, jod i vitamin B12.

GASTRO

Isprobajte napitak od kog se kilogrami sami tope

Verovatno se pitate pa kako je to moguće - ali jeste!

GASTRO

5 namirnica umotanih u slaninicu kao savršeno posluženje (za iznenadne goste)!

Prepustite se uživanju kao da ste u nekom ekskluzivnom restoranu!

GASTRO

Otkrivamo: Zašto je ovsena kaša idealan obrok za početak dana?

Ukoliko želite lagan, a koristan doručak, ne tražite dalje od ovsene kaše.