grazia

GASTRO

Panna Cotta sa višnjama - Lagan, hladan desert napravljen od 6 sastojaka

Hladan i lagan desert leti nije samo dozvoljen, već i potreban.

Ljubitelji slatkiša žele da uživaju u malom desertu bez žaljenja i krivice, pogotovo kad je vruće i potrebno nam je nešto slatko i osvežavajuće. Šta je onda bolje od lagane panna cote sa sezonskim voćem - višnjama?

Višnje su jedan od najlepših i najukusnijih plodova u kojima uživamo leti. Pronašli smo neverovatan recept koji se pravi vrlo lako, sa samo 6 sastojaka. Zabeležite šta će vam trebati da biste još danas uživali u ovom ukusnom desertu.

Potrebno vam je:

  • 70 ml svežeg mleka, mlakog
  • 150 gr. želea od višanja
  • 300 ml. pavlake sa 35% masti
  • 1 mahuna vanile ili vanila u prahu
  • 200 ml jogurta
  • 200 gr. svežih višanja, oprane, bez peteljki i koštica, isečene na pola

Priprema:

Stavite malo zagrejanog mleka u posudu, sipajte prah od želea od višanja i dobro promešajte žicom da se rastvori. Ostavite sa strane.

Sipajte slatku pavlaku u šerpu, dodajte vanilu i zagrevajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Dodajte mešavinu želea, dobro promešajte i sklonite sa ringle. Dodajte jogurt i seckane višnje i brzo mešajte. Ubacite mahune vanile.

Providnom folijom prekrijte izduženi kalup za torte, sipajte smesu i pokrijte ivicama folije. Stavite u frižider na najmanje 6 sati, dok se panakota dobro ne ohladi. Da biste je odlepili, podignite panakotu iz kalupa sa folijom, okrenite je na tanjir i uklonite foliju. Isecite na kriške i poslužite.

Uživajte!

Povezane teme

GASTRO

Lepota dolazi iznutra, zato radite na tome

Poznato je da žene tokom letnjih meseci posebnu pažnju posvećuju svom izgledu pa se odlučuju za držanje raznoraznih dijeta, odlaze u teretanu, posećuju kozmetičke salone…

GASTRO

Vreme je za koktel: Najbrži recept za Coconut Margarita

U letnje raspoloženje ulazimo sa egzotičnim koktelom koji će biti spreman za manje od 5 minuta i idealan je za prijatne večeri na terasi.

GASTRO

Ukusan desert sa ledenim želeom

Da je leto desert, bio bi sladak, hladan i lagan.

GASTRO

Najbrži recept za autentične francuske palačinke

Sigurno ste u nekom trenutku podlegli iskušenju i poželeli da sebi i svojim najdražima pripremite ukusne palačinke.

GASTRO

Letnji recept za čizkejk od avokada bez pečenja

Brz i lak recept za desert koji ni na koji način neće uticati na vašu figuru.

GASTRO

Da li ste probali originalnu Nicoise salatu?

Kao što joj samo ime govori, Nicoise salata dolazi iz Nice u Francuskoj.

GASTRO

Detox Smoothies: recepti za povratak u formu posle Uskrsa

Hranljivi i lagani smoothiji za doručak pružiće vašem telu preko potrebnu detoksikaciju nakon uskršnjih praznika.

GASTRO

Lako, ukusno i zdravo: špagete sa zelenim šparglama

Jednostavan recept za savršenu italijansku večeru!

GASTRO

Veganski recepti na kojima će vam životinje biti zahvalne

Da biste bili dobar veganski kuvar, morate znati zamenske namirnice koje bi svaki pojedinac koji se hrani na biljnoj bazi trebalo da zna i koje vrste povrća mogu zameniti meso.

GASTRO

NOVITET NA TRŽIŠTU: Carnex Dimljena pileća prsa - lagan, ali vredan i slastan zalogaj

Pored širokog asortimama dobro poznatih Carnex šunki, od sada potražite na tržištu Carnex Dimljena pileća prsa, za one koje volite.

GASTRO

Zašto je važno da delimo tajne?

Podeliti tajnu sasvim je posebna priča.

GASTRO

Vrlo lagana torta od šargarepe koju vredi probati

Nedostaje vam ideja za ukusan i zdrav desert?

GASTRO

Ideja za doručak: tost sa avokadom, sirom i šunkom

Ukoliko ne znate šta danas da doručkujete, predlažemo da isprobate ukusan tost sa avokadom, sirom i šunkom.