Recept dana: Hrskavi voćni krambl sa ovsenim pahuljicama

Hrskava poslastica koja se topi u ustima i lako se pravi, a slatko-kiselkasti ukusi se nežno prepliću pod nepcima.

Sastojci:

  • 1 kg voća (kisele jabuke, šljive, kruške, bobičasto voće)
  • 1 limun (izrendana korica i sok)
  • pola šolje prezli
  • pola šolje ovsenih pahuljica
  • šolja šećera
  • vanilin šećer
  • cimet (po ukusu)
  • 125 g putera
  • 3 kašike badema u listićima, za posipanje

Priprema:

Oprati i očistiti jabuke od semenki i tanko ih iseći. Kriške poređati u vatrostalnu činiju i preliti sokom od limuna. Pomešati šećer, prezlu, vanilin šećer i cimet, pa dodati komadiće putera i sve ravnomerno sjediniti. Ovu smesu pospite preko jabuka i stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 45 minuta na temperaturi od 160 C. Kada jabuke puste sok i smesa od prezle postane hrskava, zlatnožute boje, ova poslastica je spremna da izađe iz rerne. Ispečen crumbl dekorišite listićima badema.

Možete poslužiti uz šlag ili sladoled.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.