Recept dana: Hrskavi voćni krambl sa ovsenim pahuljicama

Hrskava poslastica koja se topi u ustima i lako se pravi, a slatko-kiselkasti ukusi se nežno prepliću pod nepcima.

Sastojci:

  • 1 kg voća (kisele jabuke, šljive, kruške, bobičasto voće)
  • 1 limun (izrendana korica i sok)
  • pola šolje prezli
  • pola šolje ovsenih pahuljica
  • šolja šećera
  • vanilin šećer
  • cimet (po ukusu)
  • 125 g putera
  • 3 kašike badema u listićima, za posipanje

Priprema:

Oprati i očistiti jabuke od semenki i tanko ih iseći. Kriške poređati u vatrostalnu činiju i preliti sokom od limuna. Pomešati šećer, prezlu, vanilin šećer i cimet, pa dodati komadiće putera i sve ravnomerno sjediniti. Ovu smesu pospite preko jabuka i stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 45 minuta na temperaturi od 160 C. Kada jabuke puste sok i smesa od prezle postane hrskava, zlatnožute boje, ova poslastica je spremna da izađe iz rerne. Ispečen crumbl dekorišite listićima badema.

Možete poslužiti uz šlag ili sladoled.

Foto: Shutterstock