grazia

GASTRO

Recept dana: Italijanska kapreze torta, vrhunska poslastica bez trunke brašna

Zove se torta, a podseća na kolač. Ako je suditi po izgledu, nećete pasti na teme, ali kad probate, ostaćete bez teksta. Što bi nekadašnje domaćice rekle, sve je pravi materijal - jaja, čokolada, bademi i puter.

Sastojci:

  • 5 jaja 
  • 200 g šećera 
  • 200 g putera 
  • 200 g tamne čokolade
  • 250 g krupno mlevenih badema 
  • 1 vanilin šećer 
  • malo soli 

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca. Na pari rastopiti puter i čokoladu i pustiti da se ohlade, uz povremeno mešenje da se ne stvori korica. Penasto umešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati otopljeni puter i bademe, uz stalno mešanje. Dodati rastopljenu čokoladu. Penasto umutiti belanca uz prstohvat soli. Lagano pomešati te dve smese. Izliti u kalup za torte, prethodno premazan puterom. Peći oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. 

Po originalnom receptu, torta se pospe prah šećerom, a naša preporuka je da je prelijete glazurom od bele čokolade i pospete listićima badema.

Foto: Pexels

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.