Recept dana: Italijanska kapreze torta, vrhunska poslastica bez trunke brašna

Zove se torta, a podseća na kolač. Ako je suditi po izgledu, nećete pasti na teme, ali kad probate, ostaćete bez teksta. Što bi nekadašnje domaćice rekle, sve je pravi materijal – jaja, čokolada, bademi i puter.

Sastojci:

  • 5 jaja 
  • 200 g šećera 
  • 200 g putera 
  • 200 g tamne čokolade
  • 250 g krupno mlevenih badema 
  • 1 vanilin šećer 
  • malo soli 

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca. Na pari rastopiti puter i čokoladu i pustiti da se ohlade, uz povremeno mešenje da se ne stvori korica. Penasto umešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati otopljeni puter i bademe, uz stalno mešanje. Dodati rastopljenu čokoladu. Penasto umutiti belanca uz prstohvat soli. Lagano pomešati te dve smese. Izliti u kalup za torte, prethodno premazan puterom. Peći oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. 

Po originalnom receptu, torta se pospe prah šećerom, a naša preporuka je da je prelijete glazurom od bele čokolade i pospete listićima badema.

Foto: Pexels

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.