Recept dana: Jesenji čiz kejk sa bundevom

Proslavite dolazak jeseni sa njegovom kraljicom – bundevom!

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 50 g šećera u prahu
  • 125 g putera

Fil:

  • 800 g krem sira ili neslanog sitnog kravljeg sira
  • 500 g pirea od bundeve
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 30 g brašna
  • cimet

Priprema:

Pomešati mleveni keks sa šećerom u prahu, pa dodati omekšali puter. Dobro izmešati smesu da postane ujednačena. Rukom je rasporediti po kalupu za pečenje, koji ste obložili pek-papirom ili ste ga podmazali. Ostaviti u zamrzivaču desetak minuta da se masa stvrdne.

Fil napravite tako što ćete krem sir i šećer umutiti mikserom, dodavajući jedno po jedno jaje, sve vreme muteći. Potom, dodati pire od bundeve koju ste prethodno izmiksali u blenderu (nema potrebe da se peče ili kuva). Možete je izrendati pa izmiksati, kako bi vam bilo lakše. Sve lepo promešajte, pa dodajte cimet i brašno, vodeći računa da se ne stvore grudvice.

Nadev ravnomerno rasporediti po kori i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 160 stepeni, oko sat vremena.

Ostaviti da se ohladi, dekorisati šlagom i poslužiti.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.