grazia

GASTRO

Recept dana: Jesenji čiz kejk sa bundevom

Proslavite dolazak jeseni sa njegovom kraljicom - bundevom!

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 50 g šećera u prahu
  • 125 g putera

Fil:

  • 800 g krem sira ili neslanog sitnog kravljeg sira
  • 500 g pirea od bundeve
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 30 g brašna
  • cimet

Priprema:

Pomešati mleveni keks sa šećerom u prahu, pa dodati omekšali puter. Dobro izmešati smesu da postane ujednačena. Rukom je rasporediti po kalupu za pečenje, koji ste obložili pek-papirom ili ste ga podmazali. Ostaviti u zamrzivaču desetak minuta da se masa stvrdne.

Fil napravite tako što ćete krem sir i šećer umutiti mikserom, dodavajući jedno po jedno jaje, sve vreme muteći. Potom, dodati pire od bundeve koju ste prethodno izmiksali u blenderu (nema potrebe da se peče ili kuva). Možete je izrendati pa izmiksati, kako bi vam bilo lakše. Sve lepo promešajte, pa dodajte cimet i brašno, vodeći računa da se ne stvore grudvice.

Nadev ravnomerno rasporediti po kori i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 160 stepeni, oko sat vremena.

Ostaviti da se ohladi, dekorisati šlagom i poslužiti.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Slobodno se zasladite i ne brinite o kilaži

Opšteprihvaćeno mišljenje je da su slatkiši neprijatelji organizma, pogotovu kada ste na dijeti.

GASTRO

Recept dana: Namaz od humusa sa orasima i limunom

Ima li šta ukusnije od mirisa prepečenog hleba i sočnog humusa?

GASTRO

Recept dana: Najbrži kolač sa jabukama

Takozvani slatkiš "na čaše" napravićete vrlo brzo, a sve sastojke sigurno imate u kući.

GASTRO

Recept dana: Junetina sa bundevom i šljivama, zapečena u rerni

Sočna fuzija slano-slatkih i kiselkastih sastojaka koji se tope u ustima.

GASTRO

Recept dana: Zdrav omlet sa karfiolom i kačkavaljem

Recept možete modifikovati začinima, koji svakom jelu daju novu notu i autentičnost.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi voćni krambl sa ovsenim pahuljicama

Hrskava poslastica koja se topi u ustima i lako se pravi, a slatko-kiselkasti ukusi se nežno prepliću pod nepcima.

GASTRO

Recept dana: Neobična kesten-bajadera

Vrhunska poslastica kojoj je teško odoleti, a i zašto bi?

GASTRO

Umereni ručak za hladne dane

Da ne biste "kopali" ideje iz glave, mi vam predlažemo kako da napravite izbalansirani ručak za sebe i svoju porodicu.

GASTRO

Nove kombinacije hrane i pića koje ove jeseni morate da probate

Može li pivo da unapredi naše gastronomsko iskustvo? Vrlo verovatno - sve zavisi od samog piva.

GASTRO

Recept dana: Ukusan potaž od bundeve

Iskoristite sezonu ovog predivnog povrća i uverite se da s razlog nosi epitet kraljice jeseni.

GASTRO

Recept dana: Zapečeni punjeni batat

Savršeno posluženje za večernje druženje sa prijateljima.

GASTRO

Recept dana: Sočan kolač sa rendanom bundevom

Predivan, aromatičan desert koji ćete s lakoćom napraviti i imati nekoliko dana da se sladite.

GASTRO

Recept dana: Tradicionalne paprike punjene sirom i krompirom

Iskoristite sezonu ovog hrskavog povrća punog vitamina C.