grazia

GASTRO

Recept dana: Neobični rižoto sa cveklom i pečurkama

Dekorativno, ukusno, brzo. Obrok po vašoj meri!

SASTOJCI:

  • 200 g kuvane cvekle
  • 200 g pirinča
  • 200 g šampinjona (isečenih na četvrtine)
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 dl vina
  • 0,7 dl bujona od povrća (ili dve kocke od povrća)
  • so, biber
  • ulje

PRIPREMA:

Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati pirinač (prethodno temeljno opran) i isečene pečurke i dinstati dok pirinač ne počne da se lepi. Naliti vinom i uz mešanje kuvati na tihoj vatri. Kada vino ispari, dodati kocke od povrća, doliti vodu i kuvati uz mešanje, dok pirinač ne bude gotov. Skuvanu cveklu, izrendanu skroz tanko, dodati u skuvan pirinač i ravnomerno sve izmešati, vodeći računa da se ne napravi kaša.

Dekorišite kockicama cvekle i rukolom.

Fotografija: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.