grazia

GASTRO

Recept dana: Pikantna paelja sa škampima

Unesite duh Mediterana u svoj jelovnik. Aromatično, koloritno jelo, idealno za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 12 svežih škampa
  • 300 g pirinča
  • 2 paprike
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kocka povrćne supe
  • 100 ml paradajz paste
  • 100 ml belog vina
  • 1,5 kašičice crvene mlevene paprike
  • 2 kašičice kurkume
  • 1 kašičica šafrana
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • sveže peršunovo lišće, sitno seckano

Priprema:

Na ekstra devičanskom maslinovom ulju dinstajte crveni luk, dodajte beli luk i papriku naseckanu na kockice. Nakon pet minuta dodajte pirinač i sve zajedno mešajte još nekoliko minuta. Dodajte vino i ostavite da ispari.

Zatim dolijte supu od povrćne kocke, tek toliko da pokrije pirinač i dodajte pasirani paradajz. Dodajte sve začine osim peršuna i pomešajte. Kuvajte na laganoj vatri, dolivajte supu po potrebi. Kad je pirinač na pola kuvan, poređajte škampe po površini i poklopite. Kuvajte dok pirinač ne bude potpuno gotov i dodajte svež peršun.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Dimmidisi - recite DA zdravim i ukusnim obrocima!

Intervju sa rukovodiocem komercijalnog sektora La Linea Verde - Irenom Dani.

GASTRO

Osvežite se i produžite leto

Lidl je sve već pripremio za Vas!

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.