grazia

GASTRO

Recept dana: Pikantna paelja sa škampima

Unesite duh Mediterana u svoj jelovnik. Aromatično, koloritno jelo, idealno za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 12 svežih škampa
  • 300 g pirinča
  • 2 paprike
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kocka povrćne supe
  • 100 ml paradajz paste
  • 100 ml belog vina
  • 1,5 kašičice crvene mlevene paprike
  • 2 kašičice kurkume
  • 1 kašičica šafrana
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • sveže peršunovo lišće, sitno seckano

Priprema:

Na ekstra devičanskom maslinovom ulju dinstajte crveni luk, dodajte beli luk i papriku naseckanu na kockice. Nakon pet minuta dodajte pirinač i sve zajedno mešajte još nekoliko minuta. Dodajte vino i ostavite da ispari.

Zatim dolijte supu od povrćne kocke, tek toliko da pokrije pirinač i dodajte pasirani paradajz. Dodajte sve začine osim peršuna i pomešajte. Kuvajte na laganoj vatri, dolivajte supu po potrebi. Kad je pirinač na pola kuvan, poređajte škampe po površini i poklopite. Kuvajte dok pirinač ne bude potpuno gotov i dodajte svež peršun.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.