grazia

GASTRO

Recept dana: Preukusna pileća krem čorba

Odličan način da započnete nedeljni ručak, a može biti i samostalni obrok. Poslužite uz kiselu pavlaku i limun.

Sastojci:

  • 300 g pilećeg belog mesa, iseckanog na kockice
  • 1 veći crni luk
  • 3 šargarepe
  • 1 celer
  • 1 krompir
  • 2 pileće kocke
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber, kari
  • peršunovo lišće
  • limun
  • puter

Priprema:

Na puteru propržiti sitno seckani luk i komadiće piletine, pa dodati izrendane šargarepu, celer i krompir i dinstati petnaestak minuta. Potom smesu izblendati, vratiti u šerpu i naliti vodom (ne preterivati). Kada provri dodati začinske pileće kocke i kuvati još petnaestak minuta. Začiniti solju, biberom i karijem. Posuti sitno seckanim peršunovim liščem. Poslužiti uz kriške limuna i prepečene kockice hleba.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Slobodno se zasladite i ne brinite o kilaži

Opšteprihvaćeno mišljenje je da su slatkiši neprijatelji organizma, pogotovu kada ste na dijeti.

GASTRO

Recept dana: Namaz od humusa sa orasima i limunom

Ima li šta ukusnije od mirisa prepečenog hleba i sočnog humusa?

GASTRO

Recept dana: Najbrži kolač sa jabukama

Takozvani slatkiš "na čaše" napravićete vrlo brzo, a sve sastojke sigurno imate u kući.

GASTRO

Recept dana: Junetina sa bundevom i šljivama, zapečena u rerni

Sočna fuzija slano-slatkih i kiselkastih sastojaka koji se tope u ustima.

GASTRO

Recept dana: Zdrav omlet sa karfiolom i kačkavaljem

Recept možete modifikovati začinima, koji svakom jelu daju novu notu i autentičnost.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi voćni krambl sa ovsenim pahuljicama

Hrskava poslastica koja se topi u ustima i lako se pravi, a slatko-kiselkasti ukusi se nežno prepliću pod nepcima.

GASTRO

Recept dana: Neobična kesten-bajadera

Vrhunska poslastica kojoj je teško odoleti, a i zašto bi?

GASTRO

Umereni ručak za hladne dane

Da ne biste "kopali" ideje iz glave, mi vam predlažemo kako da napravite izbalansirani ručak za sebe i svoju porodicu.

GASTRO

Nove kombinacije hrane i pića koje ove jeseni morate da probate

Može li pivo da unapredi naše gastronomsko iskustvo? Vrlo verovatno - sve zavisi od samog piva.

GASTRO

Recept dana: Ukusan potaž od bundeve

Iskoristite sezonu ovog predivnog povrća i uverite se da s razlog nosi epitet kraljice jeseni.

GASTRO

Recept dana: Zapečeni punjeni batat

Savršeno posluženje za večernje druženje sa prijateljima.

GASTRO

Recept dana: Sočan kolač sa rendanom bundevom

Predivan, aromatičan desert koji ćete s lakoćom napraviti i imati nekoliko dana da se sladite.

GASTRO

Recept dana: Tradicionalne paprike punjene sirom i krompirom

Iskoristite sezonu ovog hrskavog povrća punog vitamina C.