GASTRO

Recept dana: savršene špagete italijanskog restorana Mozza

Buon appetito!

Sastojci:

  • Špageti - 150 g.
  • Veliki zreli paradajz - 1 kom.
  • Pire paradajz - 150 g.
  • Beli luk - 2 čena
  • Origano - 1/3 kašičice
  • Sveži bosiljak - 6-8 listova
  • Maslinovo ulje - 30 ml
  • Šećer - 1/2 kašičice
  • So po ukusu
  • Crvena paprika po ukusu
  • Tvrdi sir - 40 g.
  • Puter - 30 g.

Način kuvanja:

Paradajz potopite u vrelu vodu na 10 sekundi, isperite hladnom vodom i uklonite koru. Isecite paradajz na kockice od 1 cm.

Na maslinovom ulju lagano pržite tanke kriške belog luka, dodajte seckani paradajz i pržite 1-2 minuta.

Dodajte pasirani paradajz, začine. Kuvajte 2 minuta.

Skuvajte špagete u skladu sa uputstvima (obično 8-9 minuta u slanoj vodi).

Prebacite pripremljene špagete u sos, dodajte nekoliko kašika ukuvane vode za špagete i kuvajte, lagano mešajući, 1-2 minuta. Ako je sos pregust, dodajte još vode.

Začinite solju, maslacem i sirom.

Poslužite u dve posude, pospite preostalim sirom, ukrasite svežim bosiljkom. Prelijte maslinovim uljem. Po potrebi dodajte škampe.

 

Povezane teme

GASTRO

Food trend: danska palačinka

U Evropi je ovaj desert poznat već duže vreme, iako se pojavio 30-ih godina u Sjedinjenim Državama.

GASTRO

Šta su Džeki Kenedi, Sofija Loren i Margaret Tačer doručkovale

Otkrivamo vam šta su jele najpoznatije dame na svetu za doručak i delimo recepte.

GASTRO

Savršena pratnja jutarnje kafe: mafini od cimeta

Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.

GASTRO

Finski čokoladni moka kolač za Dan prijatelja

Tradicionalni finski desert za proslavu Dana prijatelja, a ne Dana zaljubljenih.

GASTRO

Zaslužili ste: počastite se ukusnim vaflima od banane

Predlažemo da se danas zasladite ukusnim vaflima od banane.

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.

GASTRO

Mali zanati velike magije

U vreme modernih tehnologija, mašina masovne proizvodnje i fabrika koje su veće od pojedinih naselja, porodična ili mala zanatska proizvodnja, nekako je pala u zapećak...

GASTRO

Čokoladne bombe koje eksplodiraju u vašoj šolji

Lako se priprema i teško zaboravlja - najpopularniji trend TikTok-a.