grazia

GASTRO

Recept dana: savršene špagete italijanskog restorana Mozza

Buon appetito!

Sastojci:

  • Špageti - 150 g.
  • Veliki zreli paradajz - 1 kom.
  • Pire paradajz - 150 g.
  • Beli luk - 2 čena
  • Origano - 1/3 kašičice
  • Sveži bosiljak - 6-8 listova
  • Maslinovo ulje - 30 ml
  • Šećer - 1/2 kašičice
  • So po ukusu
  • Crvena paprika po ukusu
  • Tvrdi sir - 40 g.
  • Puter - 30 g.

Način kuvanja:

Paradajz potopite u vrelu vodu na 10 sekundi, isperite hladnom vodom i uklonite koru. Isecite paradajz na kockice od 1 cm.

Na maslinovom ulju lagano pržite tanke kriške belog luka, dodajte seckani paradajz i pržite 1-2 minuta.

Dodajte pasirani paradajz, začine. Kuvajte 2 minuta.

Skuvajte špagete u skladu sa uputstvima (obično 8-9 minuta u slanoj vodi).

Prebacite pripremljene špagete u sos, dodajte nekoliko kašika ukuvane vode za špagete i kuvajte, lagano mešajući, 1-2 minuta. Ako je sos pregust, dodajte još vode.

Začinite solju, maslacem i sirom.

Poslužite u dve posude, pospite preostalim sirom, ukrasite svežim bosiljkom. Prelijte maslinovim uljem. Po potrebi dodajte škampe.

 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti