grazia

GASTRO

Recept dana: Šuškavi kolač sa crvenim grejpfrutom

Ukoliko do sada niste znali da u kolač ide i biber, evo prilike da se u to uverite. Naravno, reč je o citrusnoj vrsti bibera koji daje svežinu. I ne samo to, ova šuškava poslastica pravi se i od pirinčanog ulja. Sve u svemu, vrlo zanimljivi sastojci, a rezultat izvanredan.

SASTOJCI:

  • 170 g šećera
  • 140 g brašna
  • 50 ml ulja od pirinča
  • 40 g pistaća
  • 30 g šećera
  • so
  • malo kvasca (može u prahu)
  • 4 jaja
  • crveni grejpfrut
  • pola kašičice ili po ukusu timut bibera (poznat kao grejpfrut biber)

PRIPREMA:

Umutite mikserom žumanca sa 70 g šećera i malo soli. Sipajte ulje i nešto kasnije 80 ml soka od grejpa. Potom, dodajte pola kašičice mlevenog timut bibera i pola kašičice izrendane kore od grejpa i na kraju brašno i kvasac.

Umutite belanca sa žutim šećerom, pa ih lagano dodajte žumancima. Prespite smesu u kalup za kuglof i pecite 50 minuta u rerni na 160 stepeni Celzijusovih.

Izvadite kolač iz rerne, ali ne i iz kalupa. Ostavite ga da se hladi. Pre vađenja iz kalupa prođite nožem uz ivicu kako biste ga odvojili.

Premažite ivicu sirupom napravljenim od soka 1 grejpa i 100 g šećera koji je ključao 5 minuta. Potom na ivicu preko sirupa stavite iseckane pistaće. Oljuštite 3 do 4 kriške crvenog grejpa, izvadite meki deo i rasporedite ga po kolaču.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Dimmidisi - recite DA zdravim i ukusnim obrocima!

Intervju sa rukovodiocem komercijalnog sektora La Linea Verde - Irenom Dani.

GASTRO

Osvežite se i produžite leto

Lidl je sve već pripremio za Vas!

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.