grazia

GASTRO

Recept dana: Topla salata od prokelja sa kruškama i brusnicama

Ova zanimljiva kombinacija će vas oduševiti, čak i one koji ne vole opori ukus prokelja, jer u fuziji sa slatkastom kruškom i brusnicom dobija potpuno novi ukus.

Sastojci:

Za dresing:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1/2 kašike senfa
  • 1/4 kašičica šećera
  • 1 čen belog luka
  • malo morske soli
  • sveže mleveni biber

Za salatu:

  • 400 g nasečenog prokelja
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kruška isečena na tanje kriške
  • 1 šaka sušenih brusnica
  • morska so
  • sveže mleveni crni biber

Priprema:

Za pripremu dresinga u manju teglu stavite sve navedene sastojke, dobro zatvorite i snažno protresite. Suve brusnice stavite u manju činiju, prelijte vrelom vodom i natopite pet minuta. Ocedite i ostavite sa strane. Krušku očistite od semenki i isecite na tanke kriške.

U veći tiganj, zagrejan na srednje jakoj vatri, ulijte ekstra devičansko maslinovo ulje, dodajte nasečeni prokelj i uz mešanje pržite oko pet minuta, da malo omekša. Sklonite sa ringle i pospite solju i biberom. Dodajte krušku i brusnice, polijte pripremljenim dresingom po ukusu, pažljivo promešajte i još malo pobiberite.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.