grazia

GASTRO

Recept za omiljeni: tost sa avokadom i tunom

Nutritivnim sadržajem, avokado se nalazi u samom vrhu poželjnih namirnica koje bi trebalo svaki dan da se nađe na vašem meniju. Pre svega zbog visokog procenta zdravih masti koje sadrži, te pozitivno utiče na brojna zdravstvena stanja. Pošto je prirodni izvor kalijuma odličan je za zdravlje srca i krvni pritiska, a istraživanja kažu da redovnim konzumiranjem utiče na sniženje nivoa lošeg holesterola. To su samo neki od njegovih benefita, o kojima ćemo detaljniji drugi put.

Sada vam predlažemo kako da napravite zdrav doručak, u kome glavnu ulogu ima avokado. Njegov ukus je blag, neutralan, te je pogodan za kombinovanje sa mnogim namirnicama (kuvana jaja, mocarela, paradajz, rukola, piletina...) Na tostu ga možete poslužiti kao jutarnji ili večernji obrok, a i kao predjelo ili zakusku, uz čašu vina.

Osnovu čini avokado, isečen na kriške ili kao namaz koji ćete napraviti tako što ćete da izgnječiti i pomešati sa krem-sirom, uz začine.

Sastojci:

4 kriške tostiranog tamnog hleba
1 avokado
konzerva tunjevine
¼ crvenog luka
so, biber
kašika soka od limuna

Priprema:

Avokado ogulite, pa izgnječite viljuškom, pa dodajte tunjevinu, usitnjeni luk, so i biber i sok od limuna. Dve do tri kašike smese stavite na tostirani hljeb i poslužite.

Pripremila: Snežana Milošević

Foto: Shuterstock

 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti