GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednostavne recepte za ukusne deserte.

Sada je sa nama podelio recepte za kolačiće sa čokoladom i mafine sa bananama.

Čokoladni kolačići

Potrebno nam je (za 20 kolačića):

100 g smeđeg šećera

50 g kokosovog šećera

200 g brašna

2 g praška za pecivo

 75 g čokoladnih kapi za pečenje (čokoladne kapi su mali komadići čokolade u obliku kapi)

100 g putera

1 jaje

5 g soli

Istopite puter, dodajte ostatak sastojaka i izmešajte. Oblikujte kuglice otprilike 25 g. Pecite 6 minuta na 180 stepeni.

Banana mafin

Potrebno je:

3 banane

50 g meda

4 jajeta

230 g šećera

Prstohvat soli

130 g pavlake

160 g brašna

4 g praška za pecivo

50 g putera

Banane narežite na krugove. Pržite banane, dodajte med i karamelizujte ih. Zatim ostavite da se ohlade. U posudu dodajte jaja, šećer i so. Sadržaj umutite mikserom 10 minuta na srednjoj brzini. Zatim dodajte pavlaku, brašno, prašak za pecivo i puter. Dodajte banane i sve izmešajte. Podmažite kalup maslacem i pospite brašnom. Stavite sadržaj i pecite kolač 5 minuta na temperaturi od 190 stepeni. Zatim ostavite da se peče 35 minuta na temperaturi od 165 stepeni i 8 minuta dok se ne dobije zlatna kora.

Mladi poslastičar Gaetan Fjar rođen je 1989. godine. Brzo je razvio svoje profesionalne veštine, što mu je pomoglo da izgradi sjajnu karijeru. Gaetan je 2014. godine postao kuvar restorana Hôtel Fouquet’s Barrière Le Diane, a zatim je radio kao kuvar u Grand hotelu Cap Ferrat Four Seasons, a 2018. godine Gaetan je pozvan u Pariz da postane šef legendarne poslastičare LUTETIA PARIS Palace. Gaetan Fjar trenutno radi u hotelu erre Blanche Hotel Spa Golf Resort, smeštenom u Turretu, na 35 minuta vožnje od Nice i Kana.

Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort 

Pored dara i talenta da priprema neke od najukusnijih deserta na svetu, Gaetan ima mnogo profesionalnih nagrada i titula. Dugi niz godina je učesnik raznih međunarodnih takmičenja. Posebno treba primetiti pobedu Gaetana Fjara na Svetskom prvenstvu Mondial des Arts Sucres 2014. godine, koja mu je otvorila nove mogućnosti za razvoj u konditorskoj industriji.

antennadaily.ru

Povezane teme

GASTRO

Čorba od spanaća i komorača

Ceo članak naše food blogerke Tanje Leković možete pročitati u oktobarskom izdanju magazina Grazia.

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Veoma lagan obrok koji će vas zasititi, pa ga možete uvrstiti u jelovnik i za večeru

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

3 koktela za vesele letnje noći

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.