grazia

GASTRO

Savršena pratnja jutarnje kafe: mafini od cimeta

Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.

Sastojci (za 7 porcija):

  • Sirup od artičoke - 130 g.
  • Maslinovo ulje - 60 g.
  • Kvasac - 10 g.
  • Vanila - 5 g.
  • So - 2 g.
  • Miks za ovsenu kašu bez glutena - 50 g
  • Pirinčano brašno - 150 g.
  • Kakao u prahu - 8 g.
  • Cimet - 5 g.

Za preliv:

  • Smrznute maline
  • Tamna veganska čokolada - 140 g.

Način kuvanja:

Pomešajte vodu, maslinovo ulje, sirup od artičoke, kvasac, vanilu i so.

Preostale suve sastojke pomešajte i objedinite obe mase, a zatim umutite mikserom.

Gotovu smesu stavite u kalupe za pečenje mafina i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta.

Za preliv istopite vegansku čokoladu. Prelijte kolače i pospite malinom odozgo.

Uživajte u mafinima uz jutarnju kafu ili nakon doručka.

foto:elle.ru

Povezane teme

GASTRO

Vrlo lagana torta od šargarepe koju vredi probati

Nedostaje vam ideja za ukusan i zdrav desert?

GASTRO

Ideja za doručak: tost sa avokadom, sirom i šunkom

Ukoliko ne znate šta danas da doručkujete, predlažemo da isprobate ukusan tost sa avokadom, sirom i šunkom.

GASTRO

Sezona jagoda: 5 načina da uključite jagode u doručak

Napokon je došlo vreme kada možemo uživati u jagodama.

GASTRO

Domaće sa ljubavlju - Mila's Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta.

GASTRO

Ukusna, zdrava i bez kalorija: salata od kvinoje sa paradajzom

Topli dani su pred nama, što znači da je pravo vreme da teške i kalorične obroke zamenimo laganijim.

GASTRO

Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept!

GASTRO

Pripremite ukusan tiramisu sa višnjama u čaši

Predlažemo da danas pripremite desert tiramisu sa višnjama.

GASTRO

Umesto mleka: 3 napitka koja možete popiti tokom posta

Pića na biljnoj bazi koja zamenjuju mleko.

GASTRO

Food trend: najlepši tost na Instagramu

Sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom...

GASTRO

Osvežavajući desert od limuna

Ako teški slatkiši ne prijaju vašem stomaku i ljubitelj ste limuna, onda definitivno morate isprobati ovaj recept.

GASTRO

10 začina koji će dati posebnu aromu kafi

Zaljubljenici u kafu uvereni su da u ovaj napitak ne možete da dodate ništa osim kafe i vode, inače ćete narušiti ovo savršenstvo ukusa.

GASTRO

Započnite dan pravim doručkom: recept za ovsenu kašu sa karamelizovanim bananama

Pripremite ukusnu ovsenu kašu sa bananom i započnite dan puni energije.

GASTRO

Food trend: danska palačinka

U Evropi je ovaj desert poznat već duže vreme, iako se pojavio 30-ih godina u Sjedinjenim Državama.