Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

Sastojci:     

pakovanje gotovih kora za torte     

3 kesice želatina sa ukusom jagode     

500 ml slatke pavlake

kašika želatina     

2 kašike šećera u prahu     

1 kg jagoda  

Priprema:

Otopite želatin u određenoj količini vode kao što je navedenu na ambalaži i ostavite da nabubri. Operite jagode, izvadite peteljke, odvojite 1/4, a ostalo prerežite na polovine. U želatin sipajte malo hladne vode kad nabubri i rastopite na laganoj vatri.     

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i pomešajte sa želatinom i jagodama koje ste odvojili.     

Postavite kalup za tortu i stavite prvu koru. Namažite je kremom sa jagodama. Stavite sveže iseckane jagode i sipajte očvrsnuli žele u praznine između njih. Pokrijte drugom korom i ponovite postupak još dva puta.

Gotovu tortu stavite u frižider na nekoliko sati.

Uživajte u ukusnom desertu!

foto:polki.pl