grazia

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Sastav možete sami kreirati, u zavisnosti od materijala koji imate u kući ili napraviti različite kombinacije. Jedino su urme obavezne, koje će da povežu smesu.

Sastojci: 200 grama svežih urmi, 10 kašika kokosovog brašna za kolače (mrvice) ili orašastih plodova (po ukusu), 2 štangle crne čokolade

Priprema: Urme potopite u vodu desetak minuta da omekšaju, kako biste ih lakše oljuštili. Možete ih ostaviti i duže ako imate vremena. Što duže odstoje, biće sočnije. Očistite ih, oljuštite kožicu i odstranice koštice. Usitnite ih u blenderu, dodajte kokosovo brašno i blendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu za oblikovanje. Od mase možete praviti kuglice ili iseći štanglice. Oblikovanu smesu prelijte čokoladom ili pospite kokosom ili seckanim orašastim plodovima (bademi, orasi, lešnici...) Odložite u zamrzivač desetka minuta i slatkiš je spreman za konzumiranje.

Tekst: S. M. 

Fotografije: Pexels 

 

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti

GASTRO

Zdrav kolač s višnjama - bez brašna!

Lako, brzo, jednostavno, ukusno i zdravo