Fitnes

Korisna svojstva morske vode

Kupanje u moru može biti ne samo zabavna, već i isceljujuća procedura.

Ovog puta govorimo o korisnim svojstvima morske vode.

Brzo zaceljivanje

Morska voda je ispunjena korisnim mineralima poput magnezijuma, natrijuma, kalcijuma, hlorida i sulfata, koji imaju blagotvoran uticaj na kožu. Magnezijum je sa svoje strane odgovoran za hidrataciju i borbu protiv upalnih procesa. Ljudima sa karakterističnom suvoćom, ekcemima, psorijazom i aknama bukvalno su propisane redovne kupke sa dodatkom morske soli. Ali zašto stvarati veštačke uslove kada je sezona na plaži u punom jeku? Kupanjem u morskoj vodi koža apsorbuje sve korisne minerale, što je čini elastičnom i blistavom, a rane i posekotine brže zarastaju zbog joda koji se nalazi u slanoj vodi.

Antibakterijska svojstva

Pored minerala, morska voda sadrži i aminokiseline i vitamine sa kojima ljudsko telo prolazi kroz svojevrsno ponovno pokretanje. Dakle, plivanje u moru ili disanje slanog vazduha, astma, bronhitis, artritis, kao i lokalni bolovi i bolesti su sprečeni. Pored toga, opšte stanje postaje smireno, mišići se opuštaju i poboljšava se kvalitet sna.

Lepše telo

Korisni mikroelementi i, naravno, podvodne struje stvaraju povoljne uslove za zdravu cirkulaciju krvi u ljudskom telu. Budući da je u vodi, telo prima istu količinu opterećenja kao i kod masaže limfne drenaže. Tako se mišići redovno zatežu i opuštaju, so u morskoj vodi dodaje efekat pročišćavanja, a efekti stresa i loše ishrane postepeno nestaju.

Poboljšana koncentracija

Obala se uzalud ne smatra jednim od najboljih mesta za meditativne prakse. Svež vazduh, zvuk mora, meki pesak ili šljunak doprinose dubokom uranjanju u misli, a koncentracija i opuštenost su na najvišem nivou.

foto:bazaar.ru

 

Povezane teme

Parfemi

Lejdi Gaga - lice novog mirisa Valentino

Kada se Lejdi Gaga i modna kuća Valentino sastanu, događa se magija.

Nega kože

Barbie x GlamGlow: maska za lice protiv akni i masnog sjaja kože

GlamGlow je predstavio Supermud Cearing Treatment masku za lice, koja čisti pore, uklanja masni sjaj, a takođe ublažava upalu.

Make up

Muza Lagerfelda: najupečatljiviji beauty look sa Chanel Haute Couture revije

Pre neki dan održana je prezentacija prve digitalne revije modne kolekcije Chanel Haute Couture 2021, koja je simbolično bila posvećena legendarnom Karlu Lagerfeldu.

Parfemi

Vatrena noć: novi miris Louis Vuitton sa tamjanom

Louis Vuitton predstavio je novi parfem Nuit de Feu, miris za koji njegov kreativac, parfimer Žak Kavalje Beletrud, veruje, da miriše tačno poput letnje noći u pustinji, sa vatrom...

Parfemi

Parfemi za leto 2020: 30 neodoljivih mirisnih noviteta

Mirisi za leto 2020. su himna ženstvenosti.

Kosa

Skupite kosu: 10 jednostavnih frizura za toplo leto

Da biste lakše podnosili tople letnje dane, najbolje je nositi odeću od prirodnih tkanina i, naravno, skupiti kosu.

Trendovi

Margo Robi: 15 najlepših beauty izgleda

Najbolji beauty izgledi jedne od najlepših devojaka u Holivudu.

Fitnes

Kako zameniti meso bez štete po zdravlje

Odabir zdravih izvora proteina za vegansku (ili vegetarijansku) dijetu.