Kako poznate žene održavaju svoju kilažu? Otkrivamo vam dijete Viktorije Bekam, Anđeline Džoli i Kejt Midlton

Znamo, poređenje sa poznatim ličnostima često nije toliko produktivno – naprotiv. Ako znamo da iza njih stoji tim ljudi koji brine o svakoj sitnici u njihovom životu, a mi možda nemamo isto to, da li je uopšte moguće očekivati iste rezultate? Ipak, ako to stavimo po strani, postoje stvari koje možemo i sami da primenimo, a to je način ishrane koji ne zahteva ništa drugo do naše želje i volje – što se tiče potrebnih namirnica, one su sasvim “normalne”. 

Od Viktorije Bekam, preko Anđeline Džoli, pa sve do Kejt Midlton, ovo su dijete poznatih ličnosti koje zaista rade i na koje zaista možemo da se oslonimo u cilju postizanja željene figure.

Gvinet Paltrou i “čista” ishrana

Kraljica zdravog načina života otkrila je da dva do tri puta godišnje priušti svom organizmu detoks u trajanju od tri nedelje, a ovakav “čist” program ishrane kog se pridržava kreirao je kardiolog Alehandro Junger. Za vreme dijete, Gvinet izbegava gluten, mlečne proizvode, jaja, šećer, alkohol i razne druge namirnice koje mogu da budu okidači za pojavu alergija, a dva puta dnevno konzumira hranu u tečnom obliku, kao što su smutiji ili supe. 

Džesika Bil i paleo dijeta

Paleo dijeta je u 2013. godini zabaležila najviše Google pretraga i to zahvaljujući brojnim poznatim ličnostima koje su počele da je praktikuju. Džesika je jedna od njih i ona se “kune” u ovu dijetu! Kako kaže, ona joj je pomogla da smrša, otarasi se upornih masnih naslaga i zadržane vode. U ovoj dijeti su zabranjene žitarice, mlečni proivodi i mahunarke, a Jessica otkriva da obožava da kuva i da se njeni obroci najčešće sastoje od sveže ribe, piletine i povrća. 

Bijonse i izazov 22 dana veganske ishrane

I Bijonse i Džej Zi rado se prepuštaju izazovu od 22 dana veganske ishrane, a rezultati su i više nego očigledni. Ovaj wellness izazov kreirao je Marko Borges, a možete ga pronaći na sajtu 22daysnutrition. Plan ishrane se mahom bazira na biljkama, i tu i tamo svežoj ribi. 

Lara Stoun i sveža, neprerađena hrana

Nakon što se porodila, Lara se kao i većina žena susrela sa viškom kilograma. Kako bi se vratila u formu, poslušala je savete svog nutricioniste Džejmsa Djugana koji joj je, u saradnji sa njenim ličnim trenerom, osmislio plan ishrane koji se bazira na svežoj, neprerađenoj hrani i što manje ugljenih hidrata. Tokom prvih 14 dana, Lara je konzumirala obroke pune proteina (meso), jaja i povrće, dok je nakon dve nedelje ponovo počela da konzumira voće i nešto mlečnih proizvoda.

Kim Kardašijan i Atkinsonova dijeta

Koliko je Kim poznata po Atkinsonovoj dijeti, toliko je i ova dijeta poznata po njoj! Nakon porođaja, Kim se susrela sa najvećim izazovom u svom životu – a to je povratak na figuru koju je imala pre trudnoće. U tome joj je pomogao ovakav način ishrane koji se sastoji od hrane bogate proteinima kao što su avokado i orašasti plodovi, jaja, svežeg voća i povrća, sira, dok se ugljeni hidrati u potpunosti eleminišu. Prednost ove dijete je i u tome da ne morate da brojite kalorije, već je važno da se fokusirate na kvalitet namirnica koje unosite, a potrebno je da imate tri regularna obroka dnevno, kao i dve užine. 

Viktorija Bekam i alkalna dijeta

Alkalna dijeta je zaslužna za perfektnu figuru kojom se Viktorija može pohvaliti, a ona podrazumeva održavanje pH vrednosti organizma između 7.35 i 7.45 tako što se 80% ishrane sastoji od voća, povrća, orašastih plodova i mahunarki (inače, komorač, brokoli, kelj i grejp smatraju se najalkalnijim), dok preostalih 20% čine mlečni proizvodi, kafa, šećer, meso, riba i alkohol. Ovo znači da su zapravo sve namirnice dozvoljene i to je ono zbog čega je ova dijeta tako popularna!

Anđelina Džoli i “drevne” semenke

Anđelinin način ishrane u najvećoj meri se bazira na takozvanim drevnim semenkama kao što su kinoa, čija, proso, spelta i heljda. Zahvaljujući njima, ne samo da glumica ima dobru figuru, već i blistavu kožu i sjajnu, zdravu kosu. 

Lili Oldridž i veganska ishrana

Lili se zalaže za organsku, bezglutensku, vegansku ishranu i upravo ona je zaslužna za njen odličan izgled. Jedina varijacija je da li će se odlučiti za ovakav detoks plan ishrane u trajanju od 5, 10 ili 30 dana.  

Kejt Midlton i dijeta koja je dobila ime po njoj

Francuski lekar Pjer Dukan kreirao je dijetu nazvanu po vojvotkinji od Kembridža inspirisan Francuskinjama – ženama koje uspevaju da izgledaju odlično bez odricanja ili provođenja mnogo vremena u teretanama. Dijeta se sastoji od tri faze i svaka je manje striktna od prethodne. Prva faza traje 2-7 dana u zavisnosti od željenog gubitka težine i bazira se samo na hrani bogatoj proteinima. U drugoj fazi se proteinima dodaje i povrće, dok treća faza dozvoljava unos hleba, voća, pa čak i sira. Inače, fanovi ove dijete su i Žizel Bundšen i Dženifer Lopez!

Megan Foks i dijeta 5 faktora

Trener poznatih ličnosti Harli Pasternak kreirao je dijetu koja je zaslužna za “ubitačan” izgled Megan Foks. Reč je o planu ishrane u trajanju od 5 nedelja, koji zahteva 5 obroka dnevno u koje spadaju 5 osnovnih namirnica – proteini, zdrave masti, zdravi ugljeni hidrati, vlakna i piće bez šećera. Dozvoljen je čak i jedan “cheat day” tokom kog možete da jedete šta god želite. 

Fotografije: Profimedia

Priredila: Ivana Tomić