Da li znate da oklagija ima čudotvorne moći u oblikovanju našeg tela?

Uz pitanje a ujedno i konstataciju: da li znate da oklagija ima čudotvornu moć, ne samo u kuhinji, moglo bi se odgovoriti rečenicom kao iz jedne reklamne kampanje “izgleda šašavo, ali celulita više nema”.

Maderoterapija je popularna tehnika masaže, nastala u Kolumbiji, a sam naziv potiče od španske reči madera, što znači drvo i terapija (lečenje). Ako bi to bukvalno preveli dobili bi lečenje drvetom, gde se koristi 20 vrsta najrazličitijih modifikovanih, izrezbarenih oklagija i rolera, a sve u svrhu zdravog i lepog izgleda.

Oklagijanjem se ubrzava metabolizam, opuštaju mišići, uništavaju se nagomilane masnoće i toksini iz organizma. Redovnom primenom maderoterapije, redefinišu se konture tela, smanjuje se celulit i ubrzava gubitak težine, dok koža postaje zategnuta.

KAKO IZGLEDA POSTUPAK – Korišćenjem različitih drvenih alatki, pokreti se ponavljaju. Ravnomernim, ritmičnim pokretima stimuliše se mišićno tkivo. Drvene oklagije manipulišu ciljanim područjima koja obuhvataju mišiće, masnoće i celulit, podstičući limfnu drenažu, kako bi se telo oslobodilo nagomilanih toksina.

EFIKASNO PROTIV CELULITA – Pokreti oklagijama takođe razbijaju tvrdoglave naslage celulita, čime se smanjuju ispupčenja i izglađuju rupice narandžine kore. Cilj ove masaže je eliminisanje toksina koji se skupljaju u različitim delovima tela kao što su kukovi, noge, zadnjica, bedra ili stomak. Na ovaj način aktivira se mikrocirkulacija u tretiranoj oblasti, eliminiše zadržavanje vode, masti i toksina u tretiranim delovima tela..

MRŠAVLJENJE I OBLIKOVANJE FIGURE – Kao prateći deo režima oslobađanja od viška kilograma, maderoterapija je veoma korisna. Osim što ćete se opustiti, terapija oklagijama oblikovaće vaš struk, doprineti zatezanju i boljoj definiciji butina i nogu, uopšte definisanju željenog dela tela (stražnjica, ruke, bedra…).

ELIMINIŠE TOKSINE I UBRZAVA METABOLIZAM – Stimulacijom limfnog sistema, koji je zadužen za izbacivanje štetnih materija iz našeg organizma, maderoterapijom postižu se odlični rezultati. Naročito kod osoba sa nezdravim životnim navikama koje podrazumevaju neredovnu i neizbalansiranu ishranu, nedovoljno kretanje, što dovodi do ustajale limfe, koja se ne pokreće, odnosno ne funkcioniše onako kako bi trebalo.

PODMLAĐIVANJE I NEGA LICA, VRATA I DEKOLTEA – Ovom neinvazivnom metodom tretiraju se bore, lice postaje svetlije, usled oslobađanja od nagomilanih toksina. Drvenim alatkama, poput rolera, zadire se duboko u kožu, kako bi se aktivirali fibroblasti koji će proizvesti više kolagena i elastičnih lakana. Određeni pokreti utiču na mišićno tkivo i limfni sistem, čime se povećava snabdevanja ćelija kiseonikom i hranljivim materijama.

OPUŠTA I OSLOBAĐA ORGANIZAM OD STRESA – Osim što relaksira um i mišiće lica, dobra je i za sve one koji mnogo vremena provode za kompjuterom, mnogo sede i naprežu oči. Maderoterapija je takođe veoma efikasna kod osoba koje pate od migrene.

Foto: Shutterstock