Prepustite se uživanju kao da ste u nekom ekskluzivnom restoranu!
KOBASICE
Odlučite se za jednu ili napravite koktel više vrsta kobasica – kako volite. Iseckajte ih na manje komade, svaki obavijte tankim šnitom slanine, i ubacite ih u rernu da se peku. Dodavanje masti ili ulja nije potrebno.
ŠPARGLA
Pospite ulje po foliji, posolite prstohvatom soli i začinite, a zatim poređajte koplja špargle. Po sredini poređajte šnite slanine i obmotajte svaki snop špargle. Zatim ih stavite na roštilj-tiganj pet minuta. Služite ih uz poširana jaja, za obrok sa niskim vrednostima ugljenih hidrata.
PILETINA
Prosecite kroz sredinu pileće grudi, u prorez ubacite topljeni sir, sve to umotajte u slaninu i pecite 30 minuta.
LOSOS
Pomislite samo na ovu idealnu kombinaciju. Najzdravija riba i dodir kalorične i slasne slanine. Filete lososa “obucite” u dva šnita slanine. Pecite ih 15-20 minuta..
SMOKVE
Izrežite vrh svake smokve u obliku krsta, zatim je posolite i začinite, pa propržite 1 minut, a nakon toga pecite 6 minuta. Propržite slaninu i obavijte je oko vrućih smokava.
Foto: Shutterstock