Azijska slatko-kisela čorba

Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom. Probajte nešto novo i uživajte u aromama, na prvi pogled nespojivim.

Sastojci:

  • 3 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 50 g soka od paradajza
  • 15 g vinskog sirćeta
  • 750 ml vode
  • 300 ml soka od ananasa
  • 40 ml soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 80 g pirinča
  • 2 kašičice kukuruznog skroba

PRIPREMA:

Iseckajte luk na trakice, a šargarepu na kockice, pa povrće dinstajte na malo ulja u većem loncu. Iseckajte papriku i tikvice na kockice.

Zatim dodajte u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog skroba i kuvajte na laganoj vatri dvadesetak minuta. Povremeno promešajte. Pomešajte kukuruzni skorb s malo vode i dodajte u supu. Nalijte vode da lepo ogrezne. Zakuvajte i mešaj dok se sve malo ne zgusne. Sklinite sa šporeta i poslužite.

Supu možete ukrasiti začinskim biljem ili pavlakom.

Foto: Shutterstock

Tekst: S.M.

 

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.