
Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom. Probajte nešto novo i uživajte u aromama, na prvi pogled nespojivim.
Sastojci:
- 3 šargarepe
 - 1 praziluk
 - 1 paprika
 - 1 tikvica
 - 50 g soka od paradajza
 - 15 g vinskog sirćeta
 - 750 ml vode
 - 300 ml soka od ananasa
 - 40 ml soja sosa
 - 1 kašičica šećera
 - prstohvat soli
 - 80 g pirinča
 - 2 kašičice kukuruznog skroba
 
PRIPREMA:
Iseckajte luk na trakice, a šargarepu na kockice, pa povrće dinstajte na malo ulja u većem loncu. Iseckajte papriku i tikvice na kockice.
Zatim dodajte u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog skroba i kuvajte na laganoj vatri dvadesetak minuta. Povremeno promešajte. Pomešajte kukuruzni skorb s malo vode i dodajte u supu. Nalijte vode da lepo ogrezne. Zakuvajte i mešaj dok se sve malo ne zgusne. Sklinite sa šporeta i poslužite.
Supu možete ukrasiti začinskim biljem ili pavlakom.
Foto: Shutterstock
Tekst: S.M.