Proslavite dolazak jeseni sa njegovom kraljicom – bundevom!
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 50 g šećera u prahu
- 125 g putera
Fil:
- 800 g krem sira ili neslanog sitnog kravljeg sira
- 500 g pirea od bundeve
- 150 g šećera
- 4 jaja
- 30 g brašna
- cimet
Priprema:
Pomešati mleveni keks sa šećerom u prahu, pa dodati omekšali puter. Dobro izmešati smesu da postane ujednačena. Rukom je rasporediti po kalupu za pečenje, koji ste obložili pek-papirom ili ste ga podmazali. Ostaviti u zamrzivaču desetak minuta da se masa stvrdne.
Fil napravite tako što ćete krem sir i šećer umutiti mikserom, dodavajući jedno po jedno jaje, sve vreme muteći. Potom, dodati pire od bundeve koju ste prethodno izmiksali u blenderu (nema potrebe da se peče ili kuva). Možete je izrendati pa izmiksati, kako bi vam bilo lakše. Sve lepo promešajte, pa dodajte cimet i brašno, vodeći računa da se ne stvore grudvice.
Nadev ravnomerno rasporediti po kori i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 160 stepeni, oko sat vremena.
Ostaviti da se ohladi, dekorisati šlagom i poslužiti.
Foto: Shutterstock