Recept dana: Jesenji čiz kejk sa bundevom

Proslavite dolazak jeseni sa njegovom kraljicom – bundevom!

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 50 g šećera u prahu
  • 125 g putera

Fil:

  • 800 g krem sira ili neslanog sitnog kravljeg sira
  • 500 g pirea od bundeve
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 30 g brašna
  • cimet

Priprema:

Pomešati mleveni keks sa šećerom u prahu, pa dodati omekšali puter. Dobro izmešati smesu da postane ujednačena. Rukom je rasporediti po kalupu za pečenje, koji ste obložili pek-papirom ili ste ga podmazali. Ostaviti u zamrzivaču desetak minuta da se masa stvrdne.

Fil napravite tako što ćete krem sir i šećer umutiti mikserom, dodavajući jedno po jedno jaje, sve vreme muteći. Potom, dodati pire od bundeve koju ste prethodno izmiksali u blenderu (nema potrebe da se peče ili kuva). Možete je izrendati pa izmiksati, kako bi vam bilo lakše. Sve lepo promešajte, pa dodajte cimet i brašno, vodeći računa da se ne stvore grudvice.

Nadev ravnomerno rasporediti po kori i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 160 stepeni, oko sat vremena.

Ostaviti da se ohladi, dekorisati šlagom i poslužiti.

Foto: Shutterstock