Recept dana: Junetina sa bundevom i šljivama, zapečena u rerni

Sočna fuzija slano-slatkih i kiselkastih sastojaka koji se tope u ustima.

Sastojci:

  • 1 kg junećeg mesa (2 rozbratne)
  • glavica crnog luka
  • 500 g bundeve, isečene na komade
  • 10-15 šljiva
  • pirinač
  • so, biber, začin od povrća

Priprema:

Kako bi bili ekonomični, a i zbog ukusa i mekoće, najbolje da odaberete rozbratnu, od koje možete skuvati ukusnu supu, a meso kasnije upotrebiti za ovo predivno jelo.

Najpre, skuvajte supu. Kada je gotova, skuvano meso izvadite sa strane i isecite na komade. U pleh za pečenje poređajte isečene komade bundeve i šljive, dodajte meso i šolju opranog pirinča i začinite. Sve prelijte sa malo supe, prekrijte folijom, i stavite u zagrejanu rernu da se peče 40-ak minuta, na temperaturi od 180C. Jelo je gotovo kada pirinač upije sokove, nabubri, a bundeva i šljive omekšaju.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.