Idealan za detoksikaciju organizma posle praznične trpeze. (Budite na vreme informisani!)
SASTOJCI:
- 1 veći koren celera
- glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- maslinovo ulje
- so, biber
- sitno seckani, prepečeni lešnici
PRIPREMA:
Na malo ulja izdinstajte sitno seckan crni luk, pa dodajte na kockice iseckan celer, šargarepu i krompir. Dinstajte desetak minuta, dok povrće ne omekša, povremeno dolivajući malo vode (nikako nalivati). Ako je celer kupljen sa zelenim delom, iseckajte i par zelenih stabljika. Kada povrće omekša, dolijte vodu i ostavite da se kuva poklopljeno. Začinite solju i biberom, i ostavite da se krčka još desetak minuta. Dok se čorba kuva, na suvom tiganju prepecite sitno seckane lešnike i ostavite da se ohlade.
Gotovu čorbu ubacite u blender, a zatim blendovanu procedite i propasirajte kroz cediljku. Kremastu smesu vratite u šerpu, po potrebi popravite ukus sa još malo bibera i soli – i dodajte kockicu putera. Servirajte uz prepečene lešnike i listiće celera.
Foto: Shutterstock