Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine. Inače, pravljenje klasične štrudle nije tako teško. Isprobajte i uverite se sami!

Sastojci:

Za testo:

  • Brašno – 2 šolje
  • Biljno ulje – 4 kašike
  • Jaja – 1 kom.
  • Voda – 180 ml
  • Sirće – 1 kašika

Za fil:

  • Jabuke – 600 g.
  • Bademove pahuljice – 100 g.
  • Šećer – 100 g.
  • Otopljeni maslac – 80 gr
  • Slatka pavlaka

Način pripreme:

Pomešajte sve potrebne sastojke za testo, formirajte kuglu, umotajte je u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 30-40 minuta.

Gotovo testo razvaljajte u tankom sloju, dajući mu pravougaoni oblik.

Oljuštite i iseckajte jabuke. Kombinujte sa pavlakom, šećerom i bademima.

Premažite testo maslacem na sobnoj temperaturi. Stavite nadev od jabuka i zarolajte testo.

Štrudlu od jabuka prebacite u pleh, premažite preostalim maslacem i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 50 minuta.

Pre serviranja sipajte pahuljice bademe po štrudli.

 

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.