Odličan izbor za lagan ručak ili večeru, a ukoliko volite “kabastiju” hranu, neka vam ovo bude prilog.
Sastojci:
- 1 glavica brokolija (oko 400 g)
- sušeni paradajz
- nekoliko komada svežeg paradajza, prepolovljenog ili isečenog na četvrtine
- 200 g kisele pavlake
- 2 jaja
- 150 g kačkavalja
- 2 pune kašike parmezana
- so, biber, po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
Pod mlazom vode oprati brokoli, iskidati ga na cvetiće i kuvati u posoljenoj kipućoj vodii. Voditi računa da se ne prekuva, dovoljno je pet minuta. Potom, procediti ga i ostaviti sa strane.
Izrendati kačkavalj i pomešati ga sa izrendanim parmezanom. Sušeni paradajz iseći na komadiće. U umućena jaja dodati pavlaku, začiniti i dodati polovinu narendanog sira.
U nauljenu vatrostalnu činiju ravnomerno poređati cvetove brokolija, između staviti sušeni paradajz, pa preliti smesmom od jaja i pavlake. Drugu polovinu rendanog sira posuti preko, pa dodati komade svežeg paradajza. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata. Kako bi se sve lepo zapeklo, a da ne izgori, najbolje je da posudu prekrijete folijom.
Foto: Shutterstock