
Japanske vazdušaste palačinke su prava poslastica koja osvaja svojim laganim i penastim izgledom. Ove palačinke nisu samo savršene za doručak, već mogu biti i sjajan izbor za užinu ili dezert. Sa jednostavnim sastojcima i brzom pripremom, svaki zalogaj donosi ukusnu kombinaciju teksture i arome. U ovom receptu otkrijte kako lako možete pripremiti ovu fluffy čaroliju u svom domu i obradovati sebe i svoje najmilije.
Sastojci:
- 2 jaja
 - 2 kašike šećera
 - 1/2 šoljice mleka
 - 1/2 šoljice brašna
 - 1 kašičica praška za pecivo
 - Prstohvat soli
 - 1 kašičica vanile (opciono)
 - Maslac ili ulje za prženje
 
Uputstvo:
- Priprema smese:
- Odvojite belanca od žumanaca.
 - U jednoj posudi, umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu svetla i penasta. Dodajte mleko i vanilu, pa dobro promešajte.
 - U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Polako dodajte ovu mešavinu u smesu sa žumancima i dobro promešajte.
 
 - Mućenje belanaca:
- U posebnoj posudi, umutite belanca dok ne dobijete čvrsti sneg. Postepeno ih dodajte u smesu sa žumancima, pažljivo mešajući da ne ispustite vazduh.
 
 - Prženje:
- Na tiganju zagrejte malo maslaca ili ulja na srednjoj temperaturi.
 - Koristeći kalup ili oblik za palačinke, sipajte smesu na tiganj (možete koristiti više slojeva za dodatnu visinu).
 - Pokrijte tiganj i prižite 4-5 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa donje strane. Zatim pažljivo okrenite i pržite još 3-4 minuta.
 
 - Serviranje:
- Poslužite tople palačinke uz javorov sirup, sveže voće ili šlag.
 
 
Uživajte u ukusnim japanskim vazdušastim palačinkama!
Foto: Unspalsh