Advokatica koja blista: Amal Kluni ponovo oduševila stajlingom

Iako profesijom ne pripada svetu holivudskih zvezda, udajom za glumca Džordža Klunija, advokatica Amal Kluni postala je stalna zvezda crvenih tepiha na filmskim manifestacijama širom sveta. Njen modni stil je u tim prilikama bez premca, pa se već godinama nalazi na listama najbolje obučenih dama na planeti.  

Ovog puta, Džordž i Amal Kluni nisu bili pozvani na neki događaj već su oni organizovali dodelu nagrada istaknutim borcima za ljudska prava. Bila je to odlična prilika da vidimo sjajno izdanje Amal, koja je, zahvaljujući zlatnoj haljini koju je imala na sebi, doslovno zasenila sve zvanice.

Uvek prefinjena Amal, blistala je u dugoj haljini sa staklenim resicama koju je uparila sa zlatnom torbicom i sandalama. Golden look odabrala je za prvo održavanje Justice Albi Awards koje je organizovano u zgradi Gradske bliblioteke u Njujorku.

Nagrada se dodeljuje novinarima i borcima za ljudska prava koji su (bili) izloženi velikom riziku zbog onoga što rade, a dobila je ime po Albiju Sačsu, južnoafričkom advokatu i sudiji koji je zbog borbe protiv aparthejda bio u zatvoru.

Prvu svečanu dodelu nagrada Amal i Kluni, koji su u braku već osam godina, uveličali su njihovi slavni prijatelji među kojima su Sindi Kraford, Dua Lipa, Džulija Roberts, Dru Barimor, Donatela Versače i drugi.  

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia