Bermude od teksasa – najbolja kupovina ovog leta

Šortsevi od teksasa su možda najbolji saveznici tokom leta.

Međutim, pored kratkih modela ove sezone posebno su se izdvojile bermude koje su prošle godine predstavljene tokom debitantske kolekcije Daniela Lija za Bottega Veneta. Za to vreme, one su uz ležerne farmerke postale jedna od ključnih silueta.

U prolećnoj i letnjoj sezoni Chanel je demonstrirao bermude od teksasa nastavljajući da učvršćuje njihovu poziciju u nedavno viđenoj Cruise kolekciji brenda.

Podsetimo da su bermude stvorene za britanske kolonijaliste u 19. veku, tako da vojnici mogu udobno putovati kroz tropske zemlje. Šortsevi su omogućavali koži da “diše”, što ih je učinilo popularnim ne samo među vojskom, već i među običnim građanima. Prve bermude bile su napravljene od flanela. Svetli i živopisni modeli pojavili su se posle rata. Naravno, kinematografija je takođe doprinela popularizaciji: Laura Dern se 1993. godine pojavila na ekranu u jednom od najvećih filmova svih vremena – Jurski park.

Bermude su univerzalne: mogu se nositi s gotovo bilo kojim gornjim delom i bilo kojom vrstom obuće. Zvezde street style-a prihvatile su ovaj trend sa ljubavlju, počevši da ga uključuju u svoje ormare tokom svetskih nedelja mode pre pandemije. Sada, pod karantinom, nastavljaju da oduševljavaju svoje pratioce i demonstriraju koliko je zabavno nositi bermude od teksasa ovog leta.