Hale Bejli & Mermaidcore: Glumica i na premijeri filma “oživela” Malu sirenu

Romantična, temperamentna i pomalo šašava sirena, najmlađa i najneposlušnija ćerka kralja Tritona, Arijel čezne da sazna nešto više o svetu iznad mora, a kada dospe do same površine vode, zaljubljuje se u princa Erika. Odlučna u tome da prati svoje srce, Mala sirena sklapa dogovor sa Ursulom, koja joj pruža šansu da oseti život na zemlji, stavljajući time u opasnost krunu svog oca, kao i svoj život.  Diznijevo animirano ostvarenje iz 1989. godine sada je oživelo na bioskopskom platnu, a sinoć je održana svetska premijera filma, u kojem glavnu ulogu, odnosno lik Male sirene, tumači Hale Bejli, američka pevačica i glumica.

Svečana premijera filma organizovana je u Dolbi tetaru u Holivudu, gde je sve bilo u bojama okeana i podvodnog sveta, a prisustvovala joj je celokupna autorska i glumačka ekipa među kojima su plavim tepihom prošetali istaknuti glumci Havijer Bardem (kralj Triton) i Melisa Makarti (Ursula), reditelj Rob Maršal, scenarista Dejvid Megi, kao i glumci mlađe generacije Džona Hauer-King u ulozi princa Erika i Hale kao Arijel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fubiz (@fubiz)

Zahvaljujući srebrnoj haljini brenda Valdri Sahiti, Hale je u potpunosti i u realnost prenela vibe Male sirene. Kreacija se na dnu širila u rep, a gornji deo bio je u obliku školjki. Na taj način, Hale je stala u red lepotica koje su na premijere filmova u kojima tumače glavne junakinje dolazile obučene poput njih – Zoi Kravic, koja je u poslednjem Betmenu igrala Ženu mačku, i Zendeje, koja je na premijeru filma Spajdermen došla u Valentino kreaciji koja je na sebi imala paukovu mrežu.

Nakon svetske premijere, kojoj su prisustvovali, film će biti prikazan i u domaćim bioskopima, od 25. maja (u sinhronizovanoj i originalnoj verziji).

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram, YouTube