Letnji hit: biz-leisure stil i kako ga nositi

Način samoizolacije uveo je nova prilagođavanja ne samo uobičajenog dnevnog rasporeda, već je i uticao na modu.

Mnogi su uspeli ne samo da nauče kako kuvati nova jela, više vremena provoditi sa voljenim osobama, baviti se sportom kod kuće, pohađati kurseve na mreži, već i sortirati garderobu i učiti nove stilove u odeći. Zahvaljujući karantinu pojavio se novi praktičan stil, koji se naziva biz-leisure.

Njegova suština je u kombinovanju sportskih stvari sa klasičnim elementima. Fraza “biz-leisure” znači odeća koja je pogodna i za slobodno vreme i za posao. Po analogiji sa „athleisure“ – stilom pogodnim i za treninge i za svakodnevne aktivnosti tokom dana, biz-leisure vam omogućava da kombinujete sportske elemente sa poslovnom garderobom. Tako sigurno možete nositi trenerke sa sakoom, šortseve sa blejzerima, dukseve sa klasičnim pantalonama, strogu košulju i elegantne suknje sa sportskim duksevima.

Kao što znate, novi trendovi se ne pojavljuju slučajno. Obično sam svet diktira pravila igre. U našem slučaju, karantin je uveo novi praktični stil koji je bio potreban svim modernim damama tokom perioda samoizolacije. Modni blogeri i street style zvezde cene prednosti ove odeće i započele su sa postavljanjem stajlinga inspirisane ovim stilom za slobodno vreme izvan kuće.

Sa pojavom novog univerzalnog stila u našem životu, biće dovoljno da prebacite blejzer preko ramena i udoban poslovni imidž će biti završen. Evo nekoliko primera kako uklopiti biz-leisure koristeći street style aktiviste kao primer.