“Manija pruga” ponovo eksplodira na proleće

Prugasti otisak je potvrđen kao obavezan za sezonu proleće 2020.

Pruge – bezvremenski motiv koji nikada ne prestaje da zadivljuje i diktira trendove. U stvari, potvrđene su među vrućim temama proleća 2020. godine. Ove sezone nosićemo mornarske pruge – njihov „morski“ ukus koji se odnosi na odeću za plažu ili, zašto ne, njihov optički i geometrijski šarm ili čak ta prirodnost u stvaranju neočekivanih kombinacija.

Činjenica je da je nemoguće odoleti prugastom odelu. Naročito u vrućoj sezoni, periodu u kojem se trend prepusti kontrastima i preklapanjima, linijama i bojama koje podstiču maštu i … izgled. Bilo da su vertikalne, horizontalne ili dijagonalne, tanke ili debele, mini ili maksi, ravne ili asimetrične, nije bitno, važno je da dodaju dodir zabave čak i najklasičnijim komadima.

Zeleno svetlo ove sezone dobile su i tradicionalnije kombinacije, na primer prugaste košulje s dekolteom koje je Chanel 1913. godine „pozajmila“ iz pomorskog sveta Bretona (znate li da je 1958. majica sa prugama postala deo službene uniforme Francuske mornarice sa 21 belom i 21 plavom prugom? ) do svog butika Deauville, kao i onih živahnijih koje evocira Missoni univerzum koji se uvek vrtio oko višebojnih pruga raširenih na odeći i dodacima svih vrsta.

Danas, pruge su svuda – na pantalonama i haljinama, duksevima i puloverima, šeširima, kaiševima i večernjim klač torbama.

Predlažemo da ovog proleća nabavite sportske polo majice i šarmantne marame koje će se omotati oko vrata. Čak ni odelo ne odoleva šarmu vodoravnih pruga – nudimo vam kombinaciju blejzera i bermuda ili farmerke koje su prekrivene kosim prugama preko teksasa.

Ukratko, naš izbor će vas razmaziti, a vi samo morate povući crtu u našem izboru i odabrati svoje prugaste must-have komade koje ćete nabaviti za prolećnu sezonu.

grazia.it/